Communicatie software Groen, Grond en Infra

Bobcat groeit naar groter

Publicatiedatum: 08-04-2005 13:58
Met de introductie van een 12,5-tons graafmachine, zet de Amerikaanse fabrikant Bobcat een stap naar groter materieel en dat zal op korte termijn worden bevestigd met de komst van enkele modellen wielladers.
Bobcat - onderdeel van Ingersoll Rand - bouwt deze machines niet zelf. Ze komen uit de Terex-Schaeff fabrieken in Duitsland. Ingersoll Rand en Terex hebben namelijk een lange termijnafspraak gemaakt over de levering van middelgroot materieel aan Ingersoll Rand. Bobcat beperkte zich totnogtoe tot schrankladers (wereldmarktleider), rupsdumpers, minigravers en verreikers uit eigen fabrieken in South Dakota en Frankrijk en via de Ingersoll Rand connectie zijn er ook tandemwalsen, compacte graaflaadcombinaties en compressoren onder de naam Bobcat leverbaar.
 
Met de uitbreiding met grotere mobiele en rupsgraafmachines en knikladers, heeft Bobcat extra troeven in handen. De 12,5-tons 444 maakt duidelijk dat Bobcat zich niet langer van 820 kg tot 7,5 ton werkklaar gewicht beperkt met zijn graafmachines. De 444 wordt aangedreven door een viercilinder Deutz BF4M 2012 Tier 2 turbodieselmotor (69 kW / 94 pk) en hij staat op rubber rupsen. Bobcat levert 'm met een offsetverstelbare monogiek (graafdiepte 4.330 mm) of optioneel een tweedelige giek, met een dozerblad en met een axiale loadsensing plunjerpomp die 158 l/min levert.