Communicatie software Groen, Grond en Infra

Op niveau

Publicatiedatum: 09-05-2005 14:41
Bruil Ede nam een opvallende, nieuwe aanhangercombinatie in bedrijf voor het vervoer van asfaltsets. Een staaltje maatwerk.

De combinatie bestaat uit een 6x4 Ginaf X3232S bakwagen met een 37 tonmeter HMF laadkraan en een aanhanger met hydraulisch uitklapbare oprijplaten. Met de laadkraan kunnen ook bouwketen, 20-voets containers en vloeistoftanks worden geladen of afgezet. Opvallend is dat de Ginaf bakwagen wordt geladen met materieel dat eerst over de aanhanger rijdt. Daartoe worden de vloeren van de bakwagen (6 m) en van de aanhanger (8 m) verbonden.

 

Dat wordt mogelijk dankzij de inschuifbare triangel en de laadvloerhoogteverstelling op de aanhanger (100 mm) en de Ginaf die is uitgerust met HPVS-vering met een instelbereik van 180 mm. Het in- en uitschakelen van de laadvloerverbinding vraagt 5 minuten. De combinatie profiteert daarmee optimaal van het maximum van 50 ton totaal voertuiggewicht en een lengte van 18,75 m. De ontwikkeling van het nieuwe concept werd gedaan door de materieeldienst van Bruil.

 

De nieuwe Ginaf X3232S is geleverd met een Daf XE315C (315 kW / 428 pk) motor, een AS-Tronic automatisch schakelende versnellingsbak en met een Daf CF85 Space Cab cabine vanwege grote rijafstanden en nachtelijke werkuren in de wegenbouw.