Communicatie software Groen, Grond en Infra

Megaorder voor MAN

Publicatiedatum: 04-04-2005 08:29
Het Britse Ministerie van Defensie tekent voor 5.200 MAN's met een optie op nog eens 2.100 stuks.

MAN ERF UK Ltd heeft na succesvolle onderhandelingen met het Britse Ministerie van Defensie (MoD) de opdracht voor de levering van bijna 5200 bedrijfswagens ontvangen. De waarde van deze order bedraagt 1,5 miljard Euro. Een optie voor de levering van nog eens ca. 2100 voertuigen is in het contract opgenomen. De levering van de voertuigen start in 2007 en zal in 2013 worden afgesloten. Vorig jaar oktober ontving MAN ERF UK Ltd de status van “Preferred Bidder” en kreeg daarmee een voorsprong op drie internationale concurrenten.

 

Bij de voertuigen gaat het om modellen HX en SX, met twee resp. drie en vier assen, die beschikken over een zeer hoge terreinvaardigheid. De MAN chassis worden allen in de Oostenrijkse fabriek van MAN Nutzfahrzeuge Õsterreich AG in Wenen geproduceerd. Een aanzienlijke bijdrage aan het nationale inkomen van Groot-Brittannië wordt gevormd door de opbouwen van de voertuigen, die aldaar compleet vervaardigd worden. Lokale opbouwbedrijven zijn onder andere Marshall SV Ltd, EKA, Fluid Transfer, Andover Trailers en Atlas Cranes.

 

MAN Nutzfahzeuge viert dit jaar het 90 jarig jubileum van militaire voertuigbouw. Vanaf het begin af aan behoort het leger, met zijn specifieke eisen aan de voertuigtechniek, tot de klanten. In meer dan 65 landen worden militaire voertuigen van MAN ingezet. De uiterst mobiele typen SX en HX werden speciaal voor de militaire terreininzet ontwikkeld. Deze voertuigen bewijzen zich ook in civiele toepassingen, bijvoorbeeld in de rampenbestrijding of als expeditievoertuigen.