Communicatie software Groen, Grond en Infra

Gestolen, gepikt, gejat, verdwenenÂ….

Publicatiedatum: 04-07-2003 14:07
De vakantie staat voor de deur en terwijl u denkt aan uitrusten wordt een andere beroepsgroep bijzonder actief.

Het dievengilde zal zich de komende weken vooral concentreren op achtergebleven materieel op goed bereikbare bouwplaatsen. Vooral gemakkelijk mee te nemen compacte machines als minigravers, knikladers, aggregaten en uitrustingsstukken staan op het verlanglijstje van de dieven. Voorkom diefstal door uw machines veilig te stallen in de vakantietijd. Sluit ramen, deuren en motorkappen, verwijder de accu of maak de klemmen los, breng eventueel extra sloten aan, tap brandstof af en zet uw machine desnoods zodanig klem dat hij moeilijk mee te nemen is.

Hebt u er wel eens aan gedacht om uw machine (of bijvoorbeeld alleen de giek of de cabine) in bedrijfskleuren te spuiten? En hebt u duidelijk herkenbare eigen merktekentjes aangebracht waardoor u uw zoekgeraakte machine snel zou kunnen herkennen? Maakt u daar dan foto's van! Heeft u ook ergens het motornummer, het chassisnummer en/of andere machinenummers (serienummer) genoteerd en gefotografeerd?

Diefstal is jammer genoeg een zaak van professionals. Sommige dieven rijden met oprijwagens met autolaadkranen rond en dat maakt een zodanig professionele indruk dat omstanders nauwelijks in de gaten hebben dat er machines van de bouwplaats gestolen worden. Is uw machine overigens wel verzekerd? En bent u verzekerd voor de stilstand als u onverhoopt zonder machines raakt? Nu het iets rustiger is, is het zeker zaak om ook daar eens aandacht aan te besteden. Soms kan de dealer u ook op weg helpen met slimme tips en trucs om diefstal te voorkomen.

Meer weten? www.tracer.nl