Communicatie software Groen, Grond en Infra

Laatste Nieuws

CAT® GRADE met 3D voor meer gemak, veelzijdigheid en efficiëntie.

CAT® GRADE met 3D voor meer gemak, veelzijdigheid en efficiëntie.

Het nieuwe systeem Cat® GRADE met 3D voor de bulldozers D3K2D4K2 en D5K2 is een geautomatiseerd nivelleersysteem dat gebruik maakt van GNSS (Global Navigation Satellite System) om, zonder inbreng van de machinist, het blad van de machine nauwkeurig te positioneren - vanaf de eerste ruwe snede tot een afgewerkte nivellering. Het gemak van de GRADE met 3D is verder vergroot met de CatAccuGrade Ready Option, waarmee gebruik mogelijk is van Universal Total Station en laserreferenties. Het nieuwe systeem helpt machinisten van elk vaardigheidsniveau om, in vergelijking met conventionele methoden, gespecificeerde niveaus sneller en nauwkeuriger te bereiken, terwijl ook wordt bespaard op de kosten voor piketten en aanpassingswerkzaamheden, brandstof en machine-uren.

Datum: 12-12-2018 Lees meer

Hoog bezoek tijdens Infratech

Hoog bezoek tijdens Infratech

InfraTech 2019, de toonaangevende vakbeurs voor de Nederlandse infrasector, presenteert een aantal belangrijke sprekers die tijdens de beurs hun visie zullen geven op de Nederlandse infrasector en mobiliteit van de toekomst. Met het almaar drukker wordende wegen-, spoor en waternet staat mobiliteit vol in de schijnwerpers.

Datum: 11-12-2018 Lees meer

BEEQUIP helpt het MKB groeien

BEEQUIP helpt het MKB groeien

'Met twee machines ben ik veel flexibeler'

Als startende ondernemer heeft Coen Rameau één recept voor succes: nooit nee zeggen. Nu hij via BEEQUIP zijn wagenpark heeft uitgebreid met een tweede schranklader op rupsen, kan hij meer klussen aannemen. Coen: "Dat maakt me veel flexibeler."

Datum: 10-12-2018 Lees meer

Nieuwe leden in november

Nieuwe leden in november

's Lands grootse platform groeit gestaag door.

Datum: 07-12-2018 Lees meer

Genomineerden InfraTech Innovatieprijs 2019 bekend!

Genomineerden InfraTech Innovatieprijs 2019 bekend!

De genomineerden van de InfraTech Innovatieprijs 2019 zijn bekend.

Na het beoordelen van maar liefst 67 inzendingen heeft de jury 9 inzendingen geselecteerd die kans maken op de InfraTech Innovatieprijs 2019. Juryvoorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland is opgetogen over de kwaliteit van de inzendingen: "Hiermee toont de infrasector hoe vernieuwend en slim ze is. Het was geen sinecure om ons te beperken tot maar negen genomineerden.”

Datum: 05-12-2018 Lees meer

Atlas 160W voor Kees van Etten Kraanwerk

Atlas 160W voor Kees van Etten Kraanwerk

Hans van Driel B.V. uit Tiel heeft een Atlas 160W mobiele graafmachine afgeleverd bij Kees van Etten Kraanwerk in Kruisland. Van Etten gaat deze Atlas 160W mobiele graafmachine, naast standaard graafwerkzaamheden, ook direct inzetten in de bietencampagne.

Datum: 04-12-2018 Lees meer

Een 3D-geprinte brug als alternatief voor traditionele brug.

Een 3D-geprinte brug als alternatief voor traditionele brug.

Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group is samen met Cybe Construction een pilot gestart om 3D-geprinte betonnen bruggen tot een serieus alternatief te maken voor traditionele bruggen. Onderdeel van de pilot was de workshop die woensdag 31 oktober gegeven werd op het hoofdkantoor van Cybe Construction in Oss. Dit gebeurde onder het toeziend oog van gemeenten, provincies en waterschappen.

Datum: 03-12-2018 Lees meer

Verhoeven Occasionshow 2018

Verhoeven Occasionshow 2018

Op zaterdag 8 december vindt de occasionshow plaats in Maarheeze. De deuren staan voor je open tussen 09:00 en 16:00. Aanmelden voor dit evenement is niet nodig, dus loop gezellig binnen!

Datum: 30-11-2018 Lees meer

Meer onderzoek nodig naar gevolgen afschaffen zomer/wintertijd.

Meer onderzoek nodig naar gevolgen afschaffen zomer/wintertijd.

Stichting AFNL-NOA, waarin Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra en de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven samen zo'n 3200 bedrijven vertegenwoordigen in de bouw, afbouw en infrasector vinden de vrije keuze van het afschaffen van zomer- of wintertijd zonder naar de economische effecten te hebben gekeken, geen goede zaak.

Datum: 27-11-2018 Lees meer

CATERPILLAR PRODUCEERT 40.000E GROTE BULLDOZER

CATERPILLAR PRODUCEERT 40.000E GROTE BULLDOZER

In oktober kwamen vertegenwoordigers van Caterpillar inc., Finning Canada en Teck Resources Limited (teck) bijeen in East Peoria, Ill. Om te vieren dat de 40.000e cCt grote bulldozer van de productielijn kwam rollen. De huidige grote bulldozers van cat zijn essentieel voor de wereldwijde identiteit van Caterpillar en bestaan onder meer uit de modellen D9, D10 en D11.

Datum: 26-11-2018 Lees meer
Zoeken in nieuwsberichten: