Communicatie software Groen, Grond en Infra

VTN

Publicatiedatum: 25-08-2006 09:57
Vematec (Verhoeven Materieel Techniek) afdeling van Verhoeven Grondverzetmachines BV te Maarheeze neemt met ingang van 1 september 2006 officieel het Nederlandse importeurschap van de Italiaanse uitrustingsstukkenproducent VTN over.

Dhr. Jan Van der Meer, directeur van VTN Europe B.V. uit Leimuiden, heeft besloten het VTN importeurschap over te geven aan Verhoeven-Vematec. Zo is een verdere groeicontinuïteit en professionalisering van de distributie, service en aftersales van de VTN producten gewaarborgd op de Nederlandse markt. De heer Van der Meer zal Verhoeven verregaand ondersteunen in het opstarten van het VTN importeurschap. De heer Van der Meer zal zich daarna volledig kunnen richten op zijn verkoopactiviteiten van het complete Hinowa programma (onderwagens, rupskruiwagens en hoogwerkers).

Door het VTN importeurschap is het Vematec programma in één keer uitgebreid met een volledige en zeer hoogwaardige lijn sloopproducten. Dit programma bestaat uit:

Sloopscharen (PD Serie) (voor primaire sloop)
De complete serie compacte scharen is geschikt voor minigravers, gravers en graaflaadcombinaties van 1,5 tot 50 ton machinegewicht. Belangrijke kenmerken zijn de hydraulisch 360˚ roteerbaarheid, het snelheidsventiel/differentiaal cilindertechniek en de uitwisselbare tanden en slijtdelen.

Roterende Crushers (FP Serie) (voor primaire en secundaire sloop)
Deze lijn crushers is geschikt voor graafmachines van 10 tot 100 ton machinegewicht. De crushers uit de FP-serie zijn zowel geschikt voor knippen als verpulveren van beton. Deze betrouwbare crushers met een grote vergruizingskracht hebben een grote bekopening en een snelheidsventiel voor een snelle open- en sluitingstijd. De crusher bek heeft tevens uitwisselbare tanden en slijtdelen.

Vaste Crushers (VF Serie) (voor secundaire sloop)
Deze lijn crushers is geschikt voor graafmachines van 12 tot 50 ton machinegewicht. Deze betrouwbare crushers met een grote vergruizingskracht hebben een wijde bekopening en een snelheidsventiel voor een snelle open- en sluitingstijd. De mobiele bek heeft tevens verwisselbare en uitwisselbare tanden en slijtdelen.

MultiUtility (Combischaren) (MT Serie)
Deze lijn Combischaren is geschikt voor graafmachines van 6 tot 70 ton machinegewicht. De MT serie is breed toepasbaar door de verschillende uitwisselbare bekken. Beschikbare bekken zijn: P-bek voor verpulveren, D-bek voor crushen, S-bek voor staalsnijden en een T-bek voor staalplaatsnijden. Verder zijn de Combischaren 360˚ hydraulisch roteerbaar, met twee cilinders uitgerust en hebben ze een snelheidsventiel voor een snelle open- en sluitingstijd. De bekken hebben verwisselbare slijtdelen.

Staalscharen (CI Serie)
Deze lijn staalscharen is geschikt voor graafmachines van 15 tot 110 ton machinegewicht. De CI serie kan zowel aan de stick als de boom van de machine worden bevestigd. De scharen zijn 360˚ hydraulisch roteerbaar en de messen hebben een trapezoïde profiel. Dit profiel zorgt voor goede snij eigenschappen bij rond- en profielstaal. Verder hebben ze een snelheidsventiel voor een snelle open- en sluitingstijd en een uitwisselbare tip.

Het volledige Vematec programma bestaat uit: bakken, hamers, snelwissels, sloop- en sorteergrijpers, HGT Grijpers voor de schroot- en overslag, Steelwrist Tiltrotatoren en de sloopgereedschappen van VTN.