Communicatie software Groen, Grond en Infra

TKD 2008: Amsterdam of…

Publicatiedatum: 01-09-2006 15:12
Uit een enquête, gehouden onder exposanten van de TKD, blijkt dat de leveranciers van materieel en diensten weinig gelukkig zijn met de bereikbaarheid en de ligging van het beursterrein in de Havens West in Amsterdam.

Het liefst zouden ze de TKD weer op de oude locatie, de Prinses Margrietkazerne in Wezep of desnoods elders in Nederland gesitueerd willen zien. De redenen voor de kritiek hebben alles te maken met de enorme files die tijdens de TKD-dagen rond Amsterdam ontstonden door de slechte weersomstandigheden en onderhoudswerk. Daardoor stonden publiek en standhouders 's-morgens en 's-avonds uren in de file. Organisatoren Bouwend Nederland Grondwerk en BMWT erkennen de situatie, zo melden ze in een brief aan de exposanten.

Ze voeren aan dat men gedwongen uit Wezep vertrokken is omdat Defensie zijn kazerneterrein(en) niet langer voor dit soort evenementen wil openstellen. Daarom moest men op zoek naar een 20 ha groot terrein met goede parkeermogelijkheden en dat is uiteindelijk gevonden in Amsterdam. De organisatie denkt dat de TKD op de nieuwe locatie in Amsterdam te maken had met kinderziektes en slechte weersomstandigheden. Enerzijds - wellicht ingegeven door een algemene beoordeling met cijfer 7,5 door exposanten - lijkt het erop dat de organisatie wil vasthouden aan een vervolg in Amsterdam in 2008.

Anderzijds laat men de optie voor een andere locatie open, zo blijkt uit de zinsnede: '…het Havenbedrijf Amsterdam ziet ons graag terugkomen, maar wij blijven naarstig op zoek naar een goed bereikbare toplocatie'.