Communicatie software Groen, Grond en Infra

TKD: Barneveld

Publicatiedatum: 15-11-2007 09:23
Binnen zeer korte termijn is een alternatief gevonden voor het terrein in Amsterdam. TKD-organisatie bevestigde officieel aan BMB dat de komende Technische Kontakt Dagen worden gehouden in Barneveld. Al eerder werd bekendgemaakt dat het grootste materieeldemonstratie-evenement zal plaatsvinden van 29 t/m 31 mei 2008.
Verhuizen...Verhuizen...
In Barneveld dus. Na de TKD die in 2006 in Amsterdam werd gehouden, kwamen er nogal wat kritische opmerkingen van bezoekers en exposanten over de omstandigheden op en om het terrein. De meeste kritiek betroffen de bereikbaarheid en de file-gevoeligheid van de locatie. Mede door slechte weersomstandigheden was er veel verkeersopkomst en stonden bezoekers uren in de file. Uit een enquete achteraf bleek dat vooral standhouders vonden dat de organisatoren Bouwend Nederland afd. Grondwerk en importeursvereniging BMWT maar beter op zoek konden gaan naar een andere locatie voor de TKD en aldus geschiedde.

Na diverse orientaties en onderzoek is de keuze gevallen op Barneveld, mede dankzij de goede samenwerking en de snelle besluitvaardigheid van de Gemeente Barneveld die - voor de aanleg van een nieuw industriegebied - een goed terrein beschikbaar heeft voor de TKD. Paul Uilenbroek van de organisatie vertelt: 'De grondslag is uitstekend, zelfs beter dan in Wezep (opmerking redactie: het terrein op de Prinses Margriet Kazerne waar t/m 2004 de TKD jaarlijks werd gehouden) en ook de bereikbaarheid van de locatie is stukken beter.' Barneveld ligt midden in Nederland, langs de autowegen A-1 en A-30 en heeft over het algemeen weinig last van files. Ook de verkeersdoorstroming in en om Barneveld is uitstekend. Het toekomstige TKD-terrein ligt buiten de stad, naast de terreinen en de huisvuilopslag van aannemer Vink. Op korte termijn zal een begin worden gemaakt met de ontsluiting van het nieuwe industrieterrein.

De keuze voor deze locatie, houdt haast automatisch in dat de TKD in 2010 ook weer op een andere locatie gehouden moet worden want in Barneveld verrijst dan een industrieterrein. De organisatie van de TKD heeft voor 2010 enkele opties in overweging.


Van 29 t/m 31 mei in BarneveldVan 29 t/m 31 mei in Barneveld