Communicatie software Groen, Grond en Infra

11 nieuwe Kubota’s voor Baas

Publicatiedatum: 23-04-2008 12:29
Meerman Vlaardingen kreeg de opdracht om aan Baas B.V. 11 nieuwe Kubota minigravers Type KX41-3VGL te leveren.

Baas B.V. (onderdeel van TBI) is een technische dienstverlener, die opdrachtgevers werk uit handen neemt bij het realiseren en in stand houden van infrastructuren, data- en telecomnetwerken en technische installaties.
Hierbij moet men o.m. denken aan de aanleg en onderhoud van transport- en distributienetwerken voor gas, water en elektriciteit. Het hoofdkantoor van Baas B.V. is gevestigd in Capelle aan den IJssel. Verder heeft Baas vestigingen door heel Nederland. Met 900 medewerkers wordt jaarlijks een omzet van € 130 miljoen gerealiseerd.

De opdracht voor de Kubota’s werd gegeven voor de vervanging van een aantal Kubota’s en uitbreiding met een aantal stuks. Uitbreiding, omdat regelmatig voor een langere tijd een groot aantal extra minigravers werd ingehuurd. De keuze voor vervanging en uitbreiding is gemaakt om stagnatie door stilstand voor reparatie en onderhoud te voorkomen. Met Meerman werden de uitvoering van de te leveren minigravers en de optionele mogelijkheden uitgebreid besproken. Baas wilde o.a. dat de minigravers in de huiskleur groen van TBI geleverd zouden worden. Dat bleek mogelijk als dit gelijk in de fabriek, tijdens de productie, gedaan zou worden. Begin 2008 bezocht Baas op uitnodiging van Meerman de fabriek in het Duitse Zweibrücken om de Kubota’s, die toen net van de productielijn afkwamen, te beoordelen. Door de kwaliteitscontroles in de fabriek werden er geen onvolkomenheden ontdekt. Na de goedkeuring werden de Kubota’s naar Nederland getransporteerd, waarna Meerman deze aan Baas B.V. leverde.