Communicatie software Groen, Grond en Infra

Goed voorbeeld doet volgen

Publicatiedatum: 27-10-2008 10:51
Na de goede ervaringen met hun Venieri 7.63 besloot Kwekerij De Limieten te Huizen in april dit jaar de 1e Venieri 10.63 in Nederland te kopen.
Nadat deze machine de 1e 1000 draaiuren naar behoren heeft gewerkt werd ook voor de vestiging in Ermelo een Venieri 10.63 aangeschaft. Deze 10-tons machine met parallel hefframe zal voornamelijk ingezet gaan worden bij het uitgraven en transporteren van bomen op de boomkwekerijen en het planten van bomen in geheel het land en daarbuiten.

Beide machines zijn uitgevoerd met 3e en 4e functie, lastcompensator, airco, palletvorken en dichte bak en een speciale palletvorkenset waarmee men hydraulisch de lepels kan verplaatsen en er boomkluiten in kan klemmen. De machines zijn uitgevoerd met sperdifferentieels in beide assen en staan op 17.5 R 25 Michelin banden. De laatste machine heeft bovendien de zojuist nieuw geïntroduceerde extra ruime ROPS/FOPS veiligheidscabine.

De Tier 3 motor komt van Perkins (type 1104D-44TA), heeft een inhoud van 4.4 liter en levert 118 PK (87 KW). De aandrijving geschied middels een Bosch-Rexroth hydrostatische transmissie met 2 rijmotoren en 4 versnellingen welke traploos of handmatig ingesteld kunnen worden (een techniek die al eerder succesvol werd toegepast op de Venieri 9.63). Verder heeft de machine een oliebadremsysteem en levert hydraulisch circuit max. 149ltr./min.
 
Beide machines werden in groen geleverd hetwelk men bijzonder passend vindt gezien de werkzaamheden in de groensector. 

www.brumach.nl