Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nieuwe Venieri 963B voor het eerst in Nederland

Publicatiedatum: 09-01-2009 10:57
Het heeft even geduurd maar daar is hij dan eindelijk: De nieuwe Venieri 9.63B 9 tons wiellader, die de Venieri 9.63 gaat aflossen.

Wat is zoal veranderd t.o.v. zijn voorganger?

  • Nu standaard met geïntegreerde airco, die de machine niet hoger maakt.
  • Grotere, geheel nieuwe, ruimere cabine.
  • Tier 3 motor, met nog wat meer PK's (nu 87 KW, 118 PK maximaal) van Perkins (type 1104D- 44TA) die opvallend stil is.
  • Nog verder verfijnde hydrostatische transmissie met 4 versnellingen voor -en achteruit, welke naar keus handmatig of volledig automatisch geschakeld kunnen worden.  Hierbij is de machine "zelfdenkend" , d.w.z. dat de machine automatisch het maximale benodigde koppel opzoekt. De Nederlandse versie is standaard reeds zeer compleet en wordt ondermeer standaard uitgevoerd met Airco, 17.5 R 25 Michelin banden, 3e èn 4e functie, lastcompensator, hydraulisch snelwissel, bak en vorken.
  • De machine is opvallend compact, wat hem inzetbaar maakt in kleine ruimtes doordat de lengte achter de cabine relatief kort is. Bijkomend (onverwacht) voordeel is de grote stabiliteit van de machine, ondanks zijn compactheid.
  • De opbreekkracht met het Z-frame is ook aanzienlijk en bedraagt 8400 KG.
www.brumach.nl

Op de foto's is te zien hoe de machine reeds uitgebreid werd beproefd in de zware natte grond.Op de foto's is te zien hoe de machine reeds uitgebreid werd beproefd in de zware natte grond.