Communicatie software Groen, Grond en Infra

Jaarlijkse Kuiken Show op 5, 6 en 7 februari te Emmeloord

Publicatiedatum: 14-01-2009 11:27
Op 5 februari 2009 zal weer de jaarlijkse Kuiken Show van start gaan. Verschillende nieuwe machines zullen geïntroduceerd gaan worden en er zijn demoshows waarin indrukwekkende machines de hoofdrol zullen spelen.
Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om de diverse machines uit te proberen. Naast de Volvo en Sennebogen machines zijn, net als vorig jaar, ook de trucks van Volvo weer te bewonderen tijdens de show. Ook zullen er tijdens de show verschillende nieuwe producten op het gebied van service en onderdelen geïntroduceerd gaan worden. Naar verwachting zullen 10.000 bezoekers een bezoek gaan brengen aan de Kuiken Show.

De show staat dit jaar in het teken van bouwen aan de toekomst. Met de ontwikkelingen die zich in snel tempo opvolgen op het gebied van bijvoorbeeld hybride machines wordt er volop gebouwd aan de toekomst. Ook de aanwezigheid van de recentelijk geïntroduceerde wegenbouwmachines en het opleidingsinstituut de Kuiken Academy, onderstreept hoe er volop aan de toekomst gebouwd gaat worden.

De openingstijden van de Kuiken Show 2009 zijn:

Donderdag 5 februari  10.00 - 18.00 uur
Vrijdag 6 februari         10.00 - 21.00 uur
Zaterdag 7 februari      09.00 - 16.00 uur

Enkele van de noviteiten die dit jaar aanwezig zullen zijn:

Volvo L50F
Met de komst van de nieuwe Volvo L50F naar de Kuiken show heeft Kuiken echte primeur in huis gehaald. Deze nieuwe compacte wiellader heeft een bedrijfsgewicht van 9,4 ton en beschikt over een Volvo D5 4.8 liter motor met een vermogen van 85 kW (115 pk). Deze tier 3 motor bespaart op brandstofverbruik en door de Volvo Care Cab is het ook nog eens bijzonder prettig werken met deze machine.

Sennebogen 608 multicrane in rail uitvoering
De Sennebogen 608 multicrane in rail uitvoering is een andere primeur tijdens de Kuiken Show. De Sennebogen 608 multicrane in rail uitvoering beschikt over de mogelijkheid om de machine ook op rails in te zetten. Hierdoor is de 608 multicrane ook te gebruiken voor onderhoud van bovenleidingen of reparaties aan het spoor. De multifunctionele 608 heeft een hijscapaciteit van 8 ton en heft maximaal 20 meter. De 608 is inzetbaar voor elke hijsklus, voor hefwerk met bijvoorbeeld een palletvork maar ook voor gebruik in combinatie met een arbeidsplatform.

Volvo ABG wegenbouwmachines
Recentelijk heeft Volvo een complete lijn wegenbouwmachines geïntroduceerd. Natuurlijk zijn de nieuwe leden van de Volvo familie ook present tijdens de Kuiken Show. De Volvo ABG 2820 en 7820 asfalteermachines zijn te bewonderen tijdens de show en ook zullen er verschillende asfalt- en grondverdichtingswalsen aanwezig zijn.