Communicatie software Groen, Grond en Infra

Recycling Kampen kiest voor Volvo L220F

Publicatiedatum: 04-05-2009 11:33
Acht jaar geleden kocht Recycling Kampen de eerste Volvo graafmachine en in de loop der jaren volgden er meer. Onlangs schafte Recycling Kampen haar eerste Volvo L220F wiellader aan.
Jaarlijks wordt er ruim 170.000 ton bouw- en sloopafval bij Recycling Kampen verwerkt. Uit verschillende delen van het land, maar met name binnen een straal van 100 kilometer rondom Kampen, brengen twintig eigen vrachtwagens en een zestal andere rijders het sloop- en bouwafval naar de sorteerhal van Recycling Kampen. Het schone puin gaat rechtstreeks naar de puinbreker. De nieuwe Volvo wiellader laadt dagelijks de vrachtwagens en schuift het gekiepte materiaal aan. De nieuwe Volvo L220F is voorzien van harde banden, speciaal voor recyclingwerkzaamheden. Joystickbesturing voorkomt vermoeidheid bij de machinist.

Behalve de L220F wiellader heeft Recycling Kampen ook een Volvo EC240B rupsgraafmachine, die wordt ingezet bij het vergruizen van grote stukken puin en bij sloopopdrachten en een Volvo EW160B graafmachine, die de grove stukken uit het bouw- en sloopafval sorteert en eveneens ondersteund bij diverse sloopopdrachten. Na verwerking gaan de materialen naar verschillende afnemers, waaronder de spaanplaat- en metaalindustrie. Het puingranulaat wordt in de wegenbouw voor wegverhardingen verbruikt. En bij Recycling Kampen worden, naast Volvo’s, ook Sennebogen machines gebruikt. Met de vorig jaar aangeschafte Sennebogen 830 overslagmachine worden schepen met zand en grind gelost, waarvan een deel voor de eigen handel bestemd is en per vrachtwagen naar de afnemer vervoerd wordt.

Recycling Kampen verrichte haar eerste werkzaamheden in 1986. Twintig jaar geleden verhuisde het bedrijf naar de Haatlandhaven in Kampen. Sindsdien is Recycling Kampen uitgegroeid tot een professionele organisatie met een veertigtal medewerkers.