Communicatie software Groen, Grond en Infra

Dag van de bouw: Bouw & Infra Park Harderwijk

Publicatiedatum: 28-05-2009 17:00
Iedereen is op zaterdag 6 juni 2009 van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen van het Bouw & Infra Park. De reden van het open huis is de Dag van de Bouw, een jaarlijks evenement van Bouwend Nederland.
Op 6 juni houden 250 bouwlocaties verspreid door heel Nederland open huis en kan het publiek van 10.00 tot 16.00 uur kennismaken met de vele boeiende en verrassende aspecten van de bouw. Het Bouw & Infra Park, een voormalig kazernecomplex ter grootte van ongeveer 27 hectare, is één van de vele locaties die door het publiek te bezoeken is. Iedereen is welkom: omwonenden, passanten, bewoners, gebruikers. Ook relaties en familie en mensen die door hobby, studie of werk interesse hebben in de bouw zijn welkom. Al deze mensen kunnen kennis maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw.

Programma
De enige echte bobsleestartbaan in Nederland is te vinden op het Bouw en Infra Park en speciaal voor deze dag open gesteld. Het Wegenbouwmuseum laat enkele pronkstukken van het aanwezige materieel in bedrijf zien, zoals een asfaltmolen uit 1935, een explosiestamper van 500 kilo, een bulldozer uit 1960 en een stoomwals uit 1910. Verder tonen verschillende relaties van het wegenbouwmuseum speciaal voor deze gelegenheid hun historische collectiestukken en worden demonstaties gehouden met grondverzetmachines en een telescoopkraan. Ook het voorlichtingscentrum Bouw & Infra van Fundeon is geopend. Het adres van het Bouw & Infra Park is Ceintuurbaan 2 in Harderwijk.

Achtergrond
De eerste Dag van de Bouw in 2006 telde 68 deelnemende projecten en 35.000 bezoekers. In 2007 waren dat 208 projecten met 68.000 bezoekers. Tijdens de derde Dag van de Bouw openden 240 projecten de deuren voor maar liefst 110.000 bezoekers. Kijk ook op www.dagvandebouw.nl.
Bouw & Infra Park is één van de vele locaties die door het publiek te bezoeken is. Op het park zijn diverse organisatie gehuisvest: Fundeon Kenniscentrum Bouw en Infra, Het SOMA College, SOMA Bedrijfsopleidingen en het Wegenbouwmuseum.

Een routebeschrijving is te vinden op www.bouwinfrapark.nl

Impressie Dag Van De Bouw van het vorige jaarImpressie Dag Van De Bouw van het vorige jaar