Communicatie software Groen, Grond en Infra

50-jarig Van Nierop kijkt optimistisch naar de toekomst

Publicatiedatum: 24-06-2009 11:44
Op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni heeft Van Nierop in Monster het vijftigjarig bestaan gevierd. In die halve eeuw is Van Nierop uitgegroeid van regionaal loonbedrijf tot een groep werkmaatschappijen, die een breed terrein bestrijken.
De heren Van NieropDe heren Van Nierop
Tegelijkertijd is het nieuwe bedrijfspand aan de Vlotlaan 18 voor vijf bedrijven binnen de groep officieel geopend. Het jubileum is groots gevierd met een feest voor medewerkers en relaties en met een Open Dag op het nieuwe bedrijf.

De Van Nierop Groep heeft vooral de laatste jaren een snelle groei doorgemaakt. Ook nadat vader Janus het stokje heeft overgegeven aan zonen John en Aad, zit de groei er nog flink in. Nog altijd is het loonbedrijf een belangrijke pijler onder het bedrijf, dat bekend is van de knalgele vrachtwagens. Het werkterrein is van de tuinbouw opgeschoven naar andere sectoren, zoals de weg- en waterbouw. Bij het loonbedrijf werkt ongeveer de helft van het personeelsbestand, dat gebruik maakt van een graafmachinepark met graafmachines, shovels en rupsvoertuigen die zijn voorzien van de nieuwste technologische snufjes. Van Nierop Trucking is vooral actief in het transport van zand-, grond- en wegenbouwmateriaal. Met het vervoer van grondverzet- en kassenbeglaasmachines rijdt het bedrijf zelfs door geheel Europa.

Gereedschapsverhuur, de verhuur van mobiele toiletten, afvalverwerking, gladheidsbestrijding en grondhandel Van der Valk zijn nieuwe activiteiten die in de laatste jaren aan het pakket zijn toegevoegd. Recent werden ook Roos Rijplaten en Ice and Sand Events overgenomen. In het nieuwe bedrijfspand aan de Vlotlaan 18 in Monster zijn de activiteiten van vijf werkmaatschappijen geconcentreerd: Trucking, Transport, Verhuur, Loonbedrijf en Grondhandel. Het pand is berekend op verdere groei, met een bedrijfspand van 2.700 M2 en een buitenterrein van 8.000 M2.

In zijn toespraak ging directeur John van Nierop niet voorbij aan de huidige economische situatie. "De realisatie van het nieuwe bedrijfspand is hopelijk voor iedereen een inspiratiebron om er ook in deze periode vol tegenaan te gaan. Wat dat betreft kan ik mij vinden in het thema van het jubileum: al vijftig jaar in de hoogste versnelling. Dat houden we nog wel een poosje vol."

www.vannieropgroep.nl

Groot feest tijdens het 50-jarig bestaan van Van Nierop uit MonsterGroot feest tijdens het 50-jarig bestaan van Van Nierop uit Monster