Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nieuwe Komptech Chippo 5010 C Direct

Publicatiedatum: 22-07-2009 12:20
Komptech brengt haar nieuwe universele verkleiner, de Chippo 5010 C Direct, op de markt. Een compact multitalent. De Chippo 5010 C Direct wordt rechtstreeks aangedreven door een MAN bakwagen uit de TGS-serie met 484 pk / 320 kW.
Chippo 5010 CChippo 5010 C

Via een speciaal voor deze toepassing ontwikkelde transmissie is het gehele motorvermogen beschikbaar voor de chipper. Het invoersysteem met horizontale en verticale walsen garandeert een gelijkmatige invoer, waarbij al het losse materiaal samengeperst de hakrotor in komt. Licht materiaal wordt met een hogere trommelsnelheid gehakt; samen met de direct aansprekende lastafhankelijke invoersturing kan zo - in vergelijking met vergelijkbare chippers - een duidelijk hogere capaciteit worden bereikt. Voor het verkleinen van boomstammen wordt de rotor met een druk op de knop omgeschakeld naar een geringere draaisnelheid met een hoger koppel, en wordt materiaalafvoer via de afvoerband gekozen. Deze variant garandeert een nog hogere kwaliteit van het eindproduct en een lagere enegergiebehoefte van de materiaalafvoer.

De bediener van de Chippo zit in een comfortabele cabine met een omgebouwde bijrijdersstoel. Door de grote hoekruit heeft hij optimaal zicht en kan hij zich volledig concentreren op het werk met de Epsilon-kraan.

Een grote rotordiameter van 1050 mm maakt een invoeropening van 750 x 1000 mm mogelijk. Mocht dit nog niet toereikend zijn dan wordt de, optioneel aan de vrachtwagen aangebouwde, uitklapbare klover ingezet. Naast de bakwagen-variant presenteert Komptech ook een tractor-aangedreven aftakas-machine Chippo 510 C, die geschikt is voor tractoren tot 500 pk.

www.pon-komptech.com

universele verkleiner Chippo 5010 C Direct van Komptechuniversele verkleiner Chippo 5010 C Direct van Komptech