Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nieuwe Komatsu D65-16 bulldozer

Publicatiedatum: 12-10-2009 09:00
Een nieuwe Komatsu D65-16 bulldozer uitgerust met SIGMA Dozer® blad en het nieuwe PLUS rupsonderstel werd tijdens een persconferentie in Frankfurt officieel aan de internationale pers voorgesteld.
Komatsu D65-16Komatsu D65-16

Deze machine van 21 ton is leverbaar in drie configuraties (EX-WX-PX) en biedt een groter energierendement en een grotere productiviteit, in combinatie met de legendarische betrouwbaarheid van de Komatsu bulldozers. Een perfecte machine voor allerhande grondverzetwerken. De nieuwe automatische transmissie en lock-up op het niveau van de koppelomvormer liggen aan de basis van de verbetering van de globale prestaties van de nieuwe D65. De koppelomvormer wordt al dan niet vergrendeld, naargelang de behoefte, en laat op die manier een permanente beheersing van het machinevermogen toe.

Nog een nieuw voordeel: een vermindering van het brandstofverbruik met 10% dankzij de slipbeheersing en de blokkering van de koppelomvormer.  De nieuwe kinematische keten van het monobloktype, zonder externe stuurslang, zorgt ervoor dat het onderhoud sneller en properder verloopt, zonder risico op hydraulische lekken.  De D65-16 is voorzien van een SIGMA Dozer blad dat de penetratie vergemakkelijkt en optimaliseert. De « pitch » functie biedt eveneens een perfect plat blad voor een uitstekende afwerking. Het resultaat is een 15% grotere productiviteit ten opzichte van een klassiek semi-U blad. Een recht « Power Angle Tilt » (PAT) blad is eveneens leverbaar in optie op de EX (kort chassis en smalle rupsplaten) en WX (lage gronddruk en makkelijke, zachte bochten) modellen. Het nieuwe PLUS rupsonderstel van de Komatsu D65-16 met cilindervormige kettingassen die rond de tanden van het aandrijfwiel draaien, beperkt de slijtage tot een minimum. De nieuwe stijve cabine met volledig verstelbare, luchtgeveerde stoel voldoet aan de ROPS normen en biedt een ongekend zicht in deze categorie, evenals een groot besturingscomfort.

De D65-16 wordt aangedreven door een Komatsu ecot3 motor van 153 kW/222 pk. En, net als alle KOMATSU machines, is hij uitgerust met het KOMTRAX systeem dat het onderhoudmanagement van de machines op de werkplek vergemakkelijkt via een GPS-satelliet die ook een real time positiebepaling geeft.

www.bia-bv.nl

De nieuwe 21 tons D65 is vanaf voorjaar 2010 leverbaar.De nieuwe 21 tons D65 is vanaf voorjaar 2010 leverbaar.