Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L60F wiellader voor Jan Hes uit Castricum

Publicatiedatum: 26-02-2010 11:30
Na een geslaagde huurperiode van een Volvo L60F wiellader, waarin bleek dat de machine zeer geschikt was voor de werkzaamheden, werd door Jan Hes B.V. een nieuwe L60F uit de Kuiken Classic actie besteld.
Volvo L 60 F loaderVolvo L 60 F loader

Toen de oude wiellader het liet afweten ging Jan Hes B.V. op zoek naar een nieuwe machine die nog beter bij de werkzaamheden paste. Vooral voor het werk in de duinen, in het waterwingebied, is een machine nodig die stil is, geen olie lekt en behendig is. Na contact met de Kuiken Servicevestiging in Uitgeest, die zich op steenworpafstand van het bedrijf bevindt, stond er al snel een Volvo L60F wiellader van Kuiken CE Verhuur op het erf. Omdat deze machine zo goed paste bij het werk werd door Jan Hes B.V. een nieuwe L60F uit de Kuiken Classic actie besteld, waarmee zij de komende jaren verzekerd zijn van een kwaliteitsmachine tegen een vaste en redelijke prijs. “De Volvo doet het geweldig, we hebben de juiste keuze gemaakt”, aldus mede-eigenaar Peter Hes. “Onze vaste machinist wil niet terug naar het oude merk en voor ons is een tevreden machinist het halve werk”, vult vader Jan Hes aan.

De machine wordt ingezet voor werkzaamheden voor PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland in het Noord-Hollandse Duinreservaat. Vanwege het broedseizoen moeten de werkzaamheden plaatsvinden tussen 1 september en 1 maart. Omdat de 8.000 hectare duingebied geen bos mag worden maar een open duin moet blijven, wordt er volop gekapt, gefreesd en geklepeld en de ruigte afgevoerd. In dit gebied wordt sinds kort ook met een nieuwe houtversnipperaar gewerkt die bijna hele bomen kan versnipperen. De houtsnippers worden door de L60F op een bult gegooid en geladen op de vele vrachtwagens die de houtsnippers afvoeren naar energiebedrijven. De afgelopen winter is de wiellader ook vaak gebruikt voor het sneeuwvrij houden van het winkelcentrum van Castricum. Momenteel wordt de machine ingezet bij de aanleg van wegen, banen vlakken, grondverzet, het aanrijden van gras en maïs kuilen.

In 1960 werden de boerderijwerkzaamheden door grootvader Hes uitgebreid met loonwerk. Zoon Jan nam vanaf 1972 geleidelijk aan het bedrijf over en breidde verder uit tot het loon- en aannemersbedrijf van nu. De vier zonen dragen allemaal hun steentje bij en met 13 medewerkers is Jan Hes B.V. een gezond bedrijf.

www.kuiken.nl

Volvo L60F wiellader voor Jan Hes uit Castricum Volvo L60F wiellader voor Jan Hes uit Castricum