Communicatie software Groen, Grond en Infra

Politie ruilt Volvo BM 4400 in voor Volvo L70F

Publicatiedatum: 27-03-2010 08:25
Na achttien jaar trouwe dienst van de Volvo BM 4400 mag de opvolger, een Volvo L70F wiellader van Kuiken N.V., de politie in heel Nederland bijstaan bij calamiteiten.
Volvo L70F loaderVolvo L70F loader

De Volvo L70F, met standplaats Amsterdam, wordt waar nodig in het hele land ingezet. Zo zal de wiellader de ME en het arrestatieteam gaan assisteren bij het openbreken van (wiet)panden, het ruimen van barricades of bij een inval of ontruiming. Ook wordt de politie regelmatig gevraagd om de ravage na een ramkraak op te ruimen of de brandweer toegang te verschaffen tot brandende gebouwen.

De Volvo wiellader is zo uitgevoerd dat deze ARBO-technisch geschikt is voor de werkzaamheden. Er is een vonkenvanger aangebracht in de uitlaat en een overdruk unit achter de cabine geplaatst, inclusief overdruk signalering en koolwaterstoffendetectie, een speciaal filter tegen gassen. Bovendien rijdt de wiellader op banden met Tyre Protector, anti-lekbanden. Daarnaast heeft politie Amsterdam-Amstelland een vorkenbord aangeschaft, waar gemakkelijk en snel roldeuren mee geopend kunnen worden.

Cees Koomen, Teamleider van de Dienst Logistieke Dienstverlening, politie Amsterdam-Amstelland: “We werken al zo lang met een Volvo wiellader. Daarom was het voor ons niet moeilijk om voor Kuiken N.V. te kiezen. Waarom een goede relatie met korte lijnen verstoren? En mocht het voorkomen dat we een tweede machine nodig hebben, dan zorgt Kuiken CE Verhuur dat we op zeer korte termijn een machine beschikbaar gesteld krijgen. Dat is een geruststellende gedachte.”

www.politie.nl

Politie Amsterdam-Amstelland ruilt Volvo BM 4400 in voor Volvo L70FPolitie Amsterdam-Amstelland ruilt Volvo BM 4400 in voor Volvo L70F