Communicatie software Groen, Grond en Infra

Terra T6-E voor Kurstjens uit Grubbenvorst

Publicatiedatum: 29-12-2010 07:55
Kurstjens Grubbenvorst kocht bij Van Bemmel Machine-Import uit IJsselstein een Terra Select T6-E trommelzeef. Deze T6-E trommelzeef wordt aangedreven door een Perkins dieselmotor met 42KW gekoppeld aan een generator van 46 KVA/63 Amp.
Trommel zeefTrommel zeef

Alle transportbanden worden elektrisch aangedreven alsmede de bunkeraandrijving en de trommelaandrijving. De dieselmotor draait nog slechts 1.500 rpm en is de geluidsarmste in zijn klasse. Een tweede voordeel is dat de machine ook direct aan het net gekoppeld kan worden, dus volledig elektrisch aangedreven (zonder diesel aggregaat). Zeker bij werken in bijvoorbeeld in een hal met stoffige omstandigheden is dit een absoluut voordeel!!!! De zeef is verder voorzien van een klein hydrauliek aggregaat voor het bedienen van de cilinderfuncties van de transportbanden en de steunpoten. De bunkerlengte is 4.000.mm en heeft een inhoud van 6m3 en alle transportbanden van 1.000.mm breed zijn gegalvaniseerd en uit 1 geheel.

Kurstjens Grubbenvorst is in 1966 opgericht door Gerrit Kurstjens. Hij transformeerde zijn kleine loonbedrijf tot een van de meest toonaangevende agrarische loonbedrijven in de regio Noord-Limburg. Zijn onderneming richtte zich voornamelijk op akkerbouw, veehouderij, contractteelt en mestdistributie. In 1989 nam mededirecteur Theo Heldens de dagelijkse leiding op zich. Onder zijn beheer breidde Kurstjens haar activiteiten, werkgebied en klantenkring uit. Veertien jaar later kreeg Theo Heldens de volledige zeggenschap over het bedrijf. Kurstjens Grubbenvorst bestaat uit ruim 25 medewerkers. De activiteiten van Kurstjens Grubbenvorst zijn geconcentreerd in vier hoofdtakken: grondwerk, loonwerk, recycling en transport.

www.kurstjensbv.nl

Terra T6-E trommelzeef voor Kurstjens uit GrubbenvorstTerra T6-E trommelzeef voor Kurstjens uit Grubbenvorst