Communicatie software Groen, Grond en Infra

Open Huis bij van den Dool

Publicatiedatum: 05-11-2003 10:12
Op zaterdag 27 september j.l. vierde J.K.van den Dool BV (bedrijf in tuinmaterialen, containerverhuur en groen-recycling) uit Wassenaar hun 75-jarig jubileum.
Nieuwe Mercedes-Benz AtegoNieuwe Mercedes-Benz Atego


Gedurende de opendag hebben er diverse activiteiten plaatsgevonden. Zo heeft toeleveranciers MBI-beton, Carpentier en Excluton Sierbestrating presentaties geven van de nieuwe materialen en producten, hebben kinderen onder begeleiding een minikraan mogen besturen. Daarnaast heeft bedrijfsadviseur mr. J. Haeck van brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland een speech geven en heeft er een onthulling plaats gevonden.

 

Stukje historie

Het bedrijf is in 1928 opgericht door Japhet Klaas van den Dool sr. (In Wassenaar beter bekend als Jaap Dool). Destijds was het bedrijf - dat toen nog uitsluitend grind, zand, schelpen, stenen en zwarte grond verkocht - gevestigd aan de Dr. Mansveltkade, de huidige lage velden van voetbalvereniging Blauw-Zwart in Wassenaar. Toen de gemeente andere plannen had met dit stuk grond, verhuisde de firma in 1946 naar de Hofcampweg. Het assortiment tuinmaterialen werd langzaam groter en in 1971 werd het bedrijf verder uitgebreid met het verhuren van afvalcontainers. Zonen Piet en Jan waren toen inmiddels ook werkzaam in het bedrijf van hun vader. In 1981 is J.K. van den Dool opnieuw van locatie veranderd: de huidige locatie aan de Oostdorperweg werd gevonden. Aangezien dit terrein destijds niet meer dan een kaal stuk land was, moest er veel gebeuren voordat de firma kon verkassen. Het nieuwe terrein, dat veel ruimer was dan het terrein aan de Hofcampweg, maakte het mogelijk om de activiteiten verder uit te breiden. In 1988 is dan ook gestart met de groenrecycling: het aangeboden groenafval wordt sindsdien op het eigen terrein versnipperd en tot compost verwerkt.

 

jkvddoolbv 75 jaar

VCA-gecertificeerd

Sinds 2 jaar beschikt J.K. van den Dool BV over het certificaat Veiligheid Checklist Aannemers (VCA). Dit betekent dat J.K. van den Dool BV werkt volgens de VCA-norm (m.b.t. de veiligheids-, gezondheids- en milieueisen) zoals deze door een onafhankelijke instantie opgesteld is.

 

Op naar een eeuw J.K. van den Dool!

In de afgelopen 75 jaar is J.K. van den Dool BV uitgegroeid tot een bedrijf in zowel tuinmaterialen en groenrecycling als container- en grondverzetmachineverhuur. Bovendien is de 3e generatie (Jaco van den Dool) inmiddels alweer een aantal jaar actief in het bedrijf, zodat voortzetting verzekerd is. Op weg dus naar een eeuw J.K. van den Dool!

 


puinbreker Duin en Bollenstreekpuinbreker Duin en Bollenstreek