Communicatie software Groen, Grond en Infra

DOOSAN DX285 voor Brouwer & Brouwer uit Eastermar

Publicatiedatum: 22-07-2011 14:10
De eerste Doosan DX285LC rupskraan in Nederland voor Brouwer & Brouwer te Eastermar. Door uitbreiding van de werkzaamheden is er geïnvesteerd in een nieuwe Doosan DX285LC rupskraan, de eerste van dit type in Nederland.
DOOSAN DX285 DOOSAN DX285

Brouwer & Brouwer BV uit het Friese Eastermar, welke opgericht is in 1951 door Albert Brouwer, wordt nu gerund door zoon Rienk en Eelco (zoon van Rienk). Met een veertigtal medewerkers worden de dagelijkse werkzaamheden rondgezet. Het bedrijf is een VCA* gecertificeerd grondverzetbedrijf met als hoofdactiviteit het verhuren van grondverzetmachines met machinisten. Het machinepark bestaat uit: mobiele- & rupskranen, mini- & midi kranen, laadschoppen (shovels), trekkers met dumpers, auto met dieplader en trilwals. Maar ook specifieke machines zoals: rupsdumpers, grondzeef en machines voor het profileren van zand en menggranulaat (levelers en grader).

De nieuwe DOOSAN, welke in totaal 28 ton weegt, staat op 90cm brede rupsplaten en heeft een speciale giekconfiguratie. Als basismachine is van de Doosan DX255 de monogiek met 110cm. verlengd naar 700cm alsook de standaard lepelsteel naar 350cm. Om deze machine, met een reikwijdte van ca. 12mtr., goed in balans te houden is de ballast naar achteren verplaatst en is er een extra ballast van ca. 2200kg toegevoegd. Hierdoor kan dezelfde capaciteit met de 1750ltr bak behouden blijven. Verder is Doosan uitgevoerd met sloopsorteerfunctie, bakcilinderomschakeling, overdrukunit van BroAir, camera op ballast, extra werklampen. Ook is extra op de onderwagen een stalen gereedschapskist gemonteerd.

www.bbbv.nl

DOOSAN DX 285 rupsgraafmachine voor Brouwer & Brouwer uit EastermarDOOSAN DX 285 rupsgraafmachine voor Brouwer & Brouwer uit Eastermar