Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nieuwe Komatsu HM300-3 knikdumper

Publicatiedatum: 10-08-2011 09:25
Komatsu heeft met de HM300-3 een nieuwe knikdumper in het assortiment. De HM300-3 heeft een maximaal toelaatbaar gewicht van 52.230 kg met een laadvermogen van 28,1 ton en een maximale rijsnelheid van 58,6 km/h.
Komatsu HM300-3Komatsu HM300-3

De HM300-3 met een vermogen van 325 pk (242 kW) wordt aangedreven door een Komatsu SAA6D125-E-6 dieselmotor die voldoet aan EU Stage IIIB emissie eisen. Deze motor heeft een groot vermogen bij een laag brandstofverbruik en uitstoot. De nieuwe variabele plunjerpomp, verbeterde transmissie en assen verhogen de energiebesparing. Er kan tijdens het werk gekozen worden tussen ‘power mode’ voor meer productiviteit of ‘economy mode’ voor een lager brandstofverbruik.

Het unieke tractiesysteem van Komatsu zorgt automatisch voor een optimale tractie bij het rijden in zware bodemomstandigheden. Als de omstandigheden van de ondergrond verslechteren en wielslip wordt gedetecteerd wordt de vermogensregeling op voor- en achterwielen geactiveerd.  Blijft een wiel slippen dan kan met de vier onafhankelijke remmen de tractie worden herwonnen.

De HM300-3 beschikt over het K-ATOMiCS geavanceerde transmissiesysteem. Dit elektronisch gestuurde systeem biedt zes automatische versnellingen die zonder schokken of koppelverlies bij het schakelen worden overgebracht. Het systeem selecteert automatisch de meest gunstige versnelling gebaseerd op de rijsnelheid en het toerental van de motor. Krachtige acceleratie, gelijkmatig schakelen en een gesynchroniseerd motortoerental dragen bij aan een minimale inspanning voor de chauffeur, zorgen ervoor dat de lading in de laadbak blijft en men daardoor optimale productiviteit heeft van de knikdumper. 

De Hydro-pneumatische asvering, zowel voor en achter, zorgen voor een comfortabele rit over elk terrein. De cabine biedt een comfortabele en rustige werkomgeving waarbij de chauffeur centraal midden in de cabine zit wat het zicht rondom verbeterd. Het dashboard bevat een kleurenmonitor voor het bekijken van videobeelden achter de truck. Alle schakelaars zijn binnen handbereik. De cabine heeft een aansluitingen voor apparaten zoals MP3-spelers en twee 12-volt-poorten. Met de monitor krijgt men informatie over afstanden, belading, brandstofverbruik of de resterende tijd tot de volgende vereiste onderhoudsbeurt . De monitor biedt ook de mogelijkheid van het gebruik van de ECO-Guidance functie, die operationeel tips om het brandstofverbruik te verminderen biedt.

Het vernieuwde ontwerp geeft een verhoogde laadcapaciteit. De lage laadhoogte van 2820mm zorgt voor makkelijk laden door graafmachines van 30 tot 60 ton of wielladers van 4,5 m3 tot 6,8 m3. Door de korte en ronde neus van slechts 2765 mm lang wordt het bereik van de machine vergroot en heeft de operator optimaal zicht aan de voorzijde. De bodemvrijheid onder het knikpunt is maar liefst 575 mm. Rijden over ongelijk terrein of door diepe sporen is daardoor geen enkel probleem.

De HM300-3 biedt eenvoudig toegang tot de onderhoudspunten waardoor kostbare onderhoudstijd sterk gereduceerd wordt. De machine is uitgerust met de exclusieve Komatsu EMMS (Equipment management Monitoring System). Diagnostische functies geven operator en technici een grotere controle voor het snel oplossen van problemen. EMMS bewaakt continu alle kritische systemen waardoor preventief onderhoud gepleegd kan worden.

De HM300-3 is uitgerust met de nieuwste KOMTRAX ™-technologie. Dit revolutionaire machine monitoring systeem voor machines is ontworpen om tijd en geld te besparen. U kunt uw machine altijd en overal volgen. Waardevolle machinegegevens die u ontvangt via de website kunt u gebruiken om uw serviceplanning en machineprestaties te optimaliseren.

Nieuwe functies zijn onder meer ‘energy saving reports’ (incl. tips voor een zuiniger gebruik), de locatie, waarschuwingen, belading, onderhoudsplanning. Met de KOMTRAX™-technologie traceert u eenvoudig uw vloot, reduceert u de kans op diefstal en kunt u de Komatsu specialisten laten meekijken naar de staat van uw vloot voor onderhoud. 

www.bia-bv.nl

Nieuwe Komatsu HM300-3 knikdumperNieuwe Komatsu HM300-3 knikdumper