Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nieuwe mobiele zeefmachine Keestrack Novum voor ATF

Publicatiedatum: 08-10-2011 08:40
Een Keestrack Novum, Second Generation, werd geleverd aan wegenbouwfirma ATF uit Zandvliet. De Keestrack Novum is volgens leverancier Van Bemmel geheel vernieuwd. Zo werd de motorruimte “opgeruimd”, zodat deze geheel toegankelijk werd voor onderhoud en reinigingwerkzaamheden.

De zeefbox is hydraulisch in hoogte verstelbaar en is uitgevoerd met een robuust Heavy Duty bovenzeefdek 50 en 30 mm en met een 15mm onderdek. De bunker is nieuw geconstrueerd en uitgevoerd met een nieuw model Heavy Duty lamellenband constructie voor een betere afdichting tegen lekmateriaal. ATF koos voor de verlengde XXL-bunker, zodat de machine eenvoudig met een wiellader van de achterzijde beladen kan worden.

Nieuw is ook dat de machine zeer eenvoudig is terug om te bouwen van 3 fractie naar 2 fractie uitvoering.

Met een snelwisselsysteem is de middenfractie transportband demonteerbaar en de zeefoverloopband hydraulisch terug te stellen naar de onderzijde van de zeefbox. Verder zijn alle transportbanden in snelheid regelbaar geworden.

De Deutz 4 cilinder dieselmotor heeft een vermogen van 105pk. Verder is de zeef uitgerust met extra verzwaarde Rexroth load sensing pomp en Sauer Danfoss ventielen en hydromotoren. De zeef met een eigen gewicht van ca. 25 ton en een buitenwerkse breedte van 2.500mm is gemakkelijk met een semi-dieplader te transporteren.

www.wegenbouw.be/bedrijven/600819/atf-nv
www.atf.be

Keestrack Novum voor ATF (Zandvliet)Keestrack Novum voor ATF (Zandvliet)
Nieuwe, mobiele, zeefmachine, Keestrack, Novum, ATF