Communicatie software Groen, Grond en Infra

Sandvik QA331 zeef voor De Bruijn uit Lopikerkapel

Publicatiedatum: 19-12-2011 07:50
Rens de Bruijn B.V. heeft een van de nieuwste mobiele zeefinstallaties van Sandvik in gebruik genomen. De Sandvik QA 331 is geleverd door Kuiken. Groot voordeel is het bijzonder grote zeefdek.
Sandvik QA331 zeef Sandvik QA331 zeef

Verder is de QA 331 zeer toegankelijk voor het vervangen van zeefdekken en is de machine gemakkelijk te transporteren. De Sandvik QA331 is een 2-deks zeefinstallatie die naar drie fracties kan uitzeven. De zeef is specifiek ontwikkeld voor de recycling en aannemersbranche. Kern van de QA331 is een 2-deks zeefbox van 4.27m x 1.52m. Het onderste dek heeft een grotere ingebouwde zeefhoek van 6°. In combinatie met het grotere zeefoppervlak en meer opgeworpen materiaal, zorgt dit voor nog meer efficiency en capaciteit.

Een van de vele gebruiksvriendelijke aspecten van de QA331 is de unieke inklapbare loopbrug rond het zeefdek. De installatie is daardoor zeer toegankelijk voor onderhoud. Daarnaast heeft de vultrechter een capaciteit van maar liefst 8m³ en wordt deze standaard geleverd met een op afstand bedienbaar kantelrooster. De QA331 zeefinstallatie is ontworpen met het oog op optimaal brandstofverbruik en lage bedrijfskosten. Het moderne en robuuste frameontwerp staat garant voor duurzaamheid, ook in extreme omstandigheden. De mobiele QA331 is breed inzetbaar voor bijvoorbeeld recycling van bouwmaterialen, wegenbouw, steengroeves en bij productie van toeslagmaterialen.

Grondverzetbedrijf Rens de Bruijn werkte altijd al met schudzeven. “Het voordeel van een schudzeef is dat afvalstoffen met grote capaciteit en kwaliteit gezeefd kunnen worden naar bruikbare bouwstoffen”, vertelt Rens de Bruijn. “We hebben voor de Sandvik QA331 gekozen vanwege het grote zeefdek, de opbouw van de machine en omdat Kuiken deze machine kon leveren. We hebben al jaren een goede samenwerking met Kuiken, niet alleen als klant, maar ook als dealer van Volvo compact machines. De Sandvik QA 331 wordt ingezet voor eigen werk, maar is ook beschikbaar voor verhuur.”

www.rensdebruijn.nl
www.entreeding.com/rensdebruijn/SandvikQA331

Sandvik QA 331 mobiele zeefinstallaties voor Rens de Bruijn uit LopikerkapelSandvik QA 331 mobiele zeefinstallaties voor Rens de Bruijn uit Lopikerkapel