Communicatie software Groen, Grond en Infra

Cat 329E LRE long reach voor Koper uit Wervershoof

Publicatiedatum: 21-05-2012 10:15
J. Koper & Zn. BV investeerde recent in een Cat 329E LRE rupsgraafmachine. De Cat 329E LRE heeft weinig CO2 uitstoot en kan zo voldoen aan de eisen die worden gesteld bij het aannemen van verschillende werken.
Cat 329E rupskraanCat 329E rupskraan

Het bedrijf heeft de keuze gemaakt voor een Caterpillar om verschillende redenen. De Cat 329E LRE is multifunctioneel inzetbaar met een hoge productiecapaciteit, het brandstofverbruik is goed en de lage CO2 uitstoot moedigt het genereren van extra werk aan in bijvoorbeeld natuur- en recreatiegebieden waar J. Koper & Zn. BV zich onder andere op richt.

De machine zal met name ingezet worden voor groot grondverzet en baggerwerkzaamheden. Door de LRE uitvoering is de boom-stick 15 meter lang en blijft er genoeg hefcapaciteit over. De ballast is met 2300 kg verzwaard. Met de LRE uitvoering is de efficiëntie hoger, omdat de grond beter weggezet kan worden. De werkcyclus hierdoor korter. Daarnaast beschikt de machine over een 3D GPS systeem.

Voor de Cat329E LRE heeft J. Koper & Zn. BV een regulier onderhoudscontract bij Pon Equipment afgesloten voor 6000 uur over een looptijd van drie jaar. Dit is inclusief de olie. Het is niet de eerste Caterpillar van de firma. Naast deze nieuwe aanwinst beschikt het bedrijf over twee Caterpillars 323D, een mobiele graafmachine M313C en M313D en een 908 wiellader.

De hoofdactiviteiten van het bedrijf gaan in op het aannemen en uitvoeren van grond-, bagger-, riolering-, straatwerk en beschoeiingen. Deze werkzaamheden worden vooral in Noord - Holland uitgevoerd, als hoofdaannemer of als onderaannemer.

www.koperbv.nl

Cat 329E LRE rupsgraafmachine met 15 giek voor J. Koper & Zn. BV  uit WervershoofCat 329E LRE rupsgraafmachine met 15 giek voor J. Koper & Zn. BV uit Wervershoof