Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L120G shovel voor Kok uit Lexmond

Publicatiedatum: 25-05-2012 08:30
Een nieuwe Volvo L120G wiellader met weegsysteem wordt door Kok Lexmond bv uit Lexmond ingezet bij puin- en recyclingopdrachten.
Volvo L120G shovelVolvo L120G shovel

“Eigenlijk weet ik niet anders dan dat we met Volvo wielladers werken. En ik werk al heel wat jaren voor Kok”, zegt Peter Stam, uitvoerder en acquisiteur bij Kok Lexmond. “Volvo machines zijn sterk, betrouwbaar en modern. Dat zien we ook terug in de L120G die Kuiken onlangs aan ons leverde. Deze wiellader van 21,6 ton is voor ons precies goed van formaat. Samen met een mobiele breker, een graafmachine en containervoorzieningen is het als set goed te vervoeren naar de opdrachten in de puin- en slooprecycling die we door het hele land verrichten.”

Machinist Sebastiaan verwelkomde de nieuwe wiellader met veel plezier. “De lastcompensator werkt perfect. Alles gaat net even soepeler dan met de Volvo L120E waarmee ik tot voor kort werkte.” De L120G beschikt over een Volvo acht liter zescilinder turbodiesel D8H Stap 3B motor die 267 pk levert. Het project waaraan de Volvo L120G, een mobiele breker en een graafmachinemachine momenteel werken is het bewerken en afvoeren van het puin van de sloop van een verzorgingshuis. Sebastiaan haalt met de L120G met elektronische servobediening het puin vlot onder de breker vandaan en rijdt het naar de vrachtwagen van Kok.

Het veelzijdige Kok Lexmond bv heeft zijn sporen verdiend in de uitvoering van GWW werken, mobiele recycling, transport en handel in primaire en secundaire bouwstoffen. Met de werknemers en geavanceerd en efficiënt materieel realiseert Kok op een doordachte en milieubeschermende wijze veel en verschillende werkzaamheden overal in Nederland.

www.koklexmond.nl

Volvo L 120 G wiellader voor Kok Lexmond B.V. uit LexmondVolvo L 120 G wiellader voor Kok Lexmond B.V. uit Lexmond