Communicatie software Groen, Grond en Infra

Vernieuwende ideeën en kennis uitwisseling InfraTech 2013

Publicatiedatum: 15-01-2013 10:10
InfraTech is al jarenlang dé ontmoetingsplaats voor de infrastructuur. Van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 januari vindt de vakbeurs plaats in Ahoy Rotterdam.
InfraTech 2013InfraTech 2013

Publieke opdrachtgevers, zoals Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten – de grootste afnemers van infrastructurele werken – zijn sterk vertegenwoordigd op de beurs. Om een bezoek aan de beurs nog aantrekkelijker te maken is er een omvangrijk kennisprogramma. InfraTech stimuleert hiermee kennisuitwisseling en bevordert een open dialoog tussen aanbieders en afnemers in de infrastructuur.

Voor gastheer Rijkswaterstaat staat het programma vooral in het teken van de dialoog. De grootste publieke opdrachtgever van Nederland gaat op de beurs het gesprek aan over organisatorische veranderingen. Jan Hendrik Dronkers, Directeur-Generaal Rijkswaterstaat: "Werken aan infrastructuur vraagt in deze tijd om vernieuwende oplossingen. Slimmer, duurzamer en toch goedkoper. Daar wil Rijkswaterstaat aan werken. Maar dat lukt ons niet alleen. Een gestroomlijnde samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstituten is een basisvoorwaarde. Rijkswaterstaat wil die samenwerking stimuleren. InfraTech is daarvoor een ontmoetingsplaats bij uitstek. Een evenement waar vernieuwende ideeën en waardevolle kennis worden gekoppeld aan bedrijven die daarmee aan de slag willen."
 
De Stadsingenieurs van de circa 20 grotere Nederlandse steden nemen bezoekers mee naar de praktijk van de stedelijke infrastructuur. Frans Mencke, vice-voorzitter van de Vereniging van Gemeentesecretarissen, zal op 15 januari om 14.30 uur het Stadsingenieursplein openen. Dan Bekker, hoofd van IBU Stadsingenieurs (Utrecht) biedt hem dan het "Manifest Stadsingenieurs" aan. Op de overige beursdagen worden presentaties gehouden over actuele thema’s.
 
Strategische partner CROW organiseert tijdens de beurs CROW College. Een spraakmakend programma vol onderwerpen die nú in de sector spelen. Zo wordt onder meer de nieuwste elektronische Aanbestedingskalender gelanceerd en worden dagelijks Beurssafari’s georganideerd. Ook strategische partners Bouwend Nederland en CURNET en de samenwerkingspartners PIANOo, MKB INFRA, NLingenieurs, Vernieuwing Bouw en De NieuwBouw organiseren kennissessies in het Congres- & Vergadercentrum van Ahoy.
 
Op de openingsdag vinden diverse activiteiten plaats. Zo strijden twee studententeams van TU Twente en Civilion tegen elkaar op het voorterrein van Ahoy wie de langste brugoverspanning kan bouwen met bierkratten. Om 12.30 uur is er een live-uitzending van BNR Nieuwsradio voor het programma "Zakendoen met…". Te gast is o.a. Erik Hermsen, directeur van Strukton Integrale Projecten. Om 16.00 uur vindt in de InfraStudio de uitreiking plaats voor de InfraTech Innovatieprijs. En om 18.00 uur gaat de feestelijke netwerkavond ter gelegenheid van de 10e editie van InfraTech van start. De presentatie van deze avond ligt in handen van Lieke van Lexmond, er is een walking diner en het publiek neemt deel aan een interactieve spelshow. De avond wordt afgesloten met een optreden door VanVelzen.
 
Ook de overige beursdagen is er een boordevol programma. Op woensdag interviewt Boudewijn Warbroek van Cobouw, MKB INFRA voorzitter Daan Stuit en Xylander Kroon van CROW. Rocon organiseert op donderdag 17 januari een inkomende handelsmissie wegenbouw en verkeerstechniek voor Oekraïense bedrijven. Het Bestuurlijk Platform Professioneel Opdrachtgeverschap (BPPO) vindt op vrijdag 18 januari plaats. Bestuurders en ambtenaren komen hier bij elkaar om hun kennis en ervaringen op het gebied van opdrachtgeverschap en samenwerking onderling en met de markt te delen. BPPO voorzitter Onno van Veldhuizen is daarna te gast in de InfraStudio.
 

www.infratech.nl

Vernieuwende ideeën en kennisuitwisseling op InfraTech 2013Vernieuwende ideeën en kennisuitwisseling op InfraTech 2013

Persagenda InfraTech 2013