Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hyundai R80CR-9 voor GMB Opheusden

Publicatiedatum: 31-01-2013 07:55
Gijs van GMB-civiel Opheusden is sinds kort de trotse machinist van de nieuwe compacte Hyundai R80CR-9 rupsgraafmachine. De machine werd door Van der Spek Vianen BV afgeleverd te Waddinxveen waar deze meteen vol aan de gang kon. GMB heeft hier in combinatie de opdracht gekregen voor een groot stuk kadeverbetering.
Hyundai R80CR-9Hyundai R80CR-9

De kades worden verhoogd en verstrekt door het opbrengen van klei op de kruin en de taluds. De taluds worden verflauwd, en in de teen van de kade wordt een steunberm aangelegd. Vanwege de zachte ondergrond dienen de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd te worden. Na iedere ophoogslag dient een rustperiode ingelast te worden zodat de bodem kan stabiliseren.
Speciaal voor dit project is de Hyundai voorzien van extra brede 600mm stalen rupsen, om zodoende de bodemdruk zo laag mogelijk te houden.

De Hyundai R80CR-9 is in de werkplaats van Van der Spek Vianen BV geheel naar de wensen van GMB opgebouwd. De complete machine omvat vele opties waaronder; Beco kantelstuk voorzien van hydraulische snelwissel, extra hydraulische functies, luxe stoel met verwarming en luchtvering, extra werkverlichting in LED uitgevoerd, gespoten in de herkenbare blauwe bedrijfskleur, kettingkist aan de onderwagen, W2 startonderbreker enz, enz. Voor de aandrijving zorgt een Yanmar dieselmotor met 60pk vermogen. Dankzij de vernuftige giekconfiguratie en de compacte bouw kan de machine in zeer kleine ruimtes werken met behoud van een groot graafbereik. De cabine is indien nodig eenvoudig naar voren kantelbaar waardoor alle componenten goed bereikbaar zijn.

Van der Spek Vianen BV en GMB hebben een jarenlange relatie, gezien de goede ervaringen met Van der Spek en reeds eerder geleverde Hyundai grondverzetmachines werd ook deze keer weer de keuze gemaakt voor een moderne en betrouwbare Hyundai graafmachine.

www.gmb.eu
www.vanderspek.nl

Hyundai R80CR-9 rupsgraafmachine voor GMB-civiel uit OpheusdenHyundai R80CR-9 rupsgraafmachine voor GMB-civiel uit Opheusden