Communicatie software Groen, Grond en Infra

Ahlmann AZ 150 met uitschuifbare hijsmast bij Verdam Vleuten

Publicatiedatum: 26-06-2013 13:00
Ton Verdam uit Vleuten is met zijn Ahlmann zwenklader AZ 150 al een aantal jaren bezig op het nieuwbouwproject Vechtdorp Op Buuren en werkt momenteel aan de afwerking van de karakteristieke binnengracht.
Ahlmann zwenklader AZ 150Ahlmann zwenklader AZ 150

Op maaiveld hoogte wordt de binnengracht afgewerkt met op maat gemaakte betonnen liggers, die vanuit het midden van de nog droogliggende gracht naar de kade worden gezwenkt. Omdat er zodoende amper gemanoeuvreerd hoeft te worden is de kans op schade aan de kademuren zo goed als uitgesloten. Vanuit hun woning kunnen bewoners straks zo in hun aangemeerd bootje of sloep stappen voor een tochtje op de Vecht.

Voor Ton is dit een prachtig project waarin hij de veelzijdigheid van zijn machine met een ruime sortering uitrustingsstukken zoals o.a. dieplepel, palletvorken, stenenklem, veegmachine volledig kan benutten. De AZ 150 is voor deze klus uitgerust met een hydraulisch uitschuifbare mast. Als ook het mechanisch gedeelte is uitgeschoven heeft de mast een reikwijdte van circa 9,50 meter. De HMF-mast is grotendeels door Ton zelf omgebouwd, voorzien van beveiliging en is CE-gekeurd. Om veilig te kunnen werken is de Ahlmann uitgerust met lastmomentsignalering en voorzien van slangbreukventielen.

www.ahlmann.nl

Ahlmann AZ 150 met uitschuifbare hijsmast bij Ton Verdam VleutenAhlmann AZ 150 met uitschuifbare hijsmast bij Ton Verdam Vleuten