Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EC220D voor Markusse Heer 's-Heer Abtskerke

Publicatiedatum: 10-12-2013 07:35
Bij loonbedrijf J. Markusse en Zn B.V. uit ’s-Heer Abtskerke werd onlangs de allereerste Volvo graafmachine afgeleverd.
Volvo EC220D voor Markusse Heer 's-Heer AbtskerkeVolvo EC220D voor Markusse Heer 's-Heer Abtskerke

Na het testen van diverse merken kwam Volvo als beste uit de bus. Volvo was aanmerkelijk zuiniger, heeft de schoonste motor met roetfilter en de prijs/kwaliteit verhouding is prima. Groot voordeel is dat alles instelbaar is vanuit de cabine. Dat levert veel tijdwinst op. De machine kon meteen aan de bak voor de Gemeente Middelburg om een gronddepot in te richten. Dat was meteen de vuurdoop voor het nieuwe Trimble 3D GPS systeem. 

Chris Markusse, Directeur, is zeer te spreken over de nieuwe Volvo. “Onze eerste ervaringen met de Volvo EC220D en met Piet Braam, Sales Manager van Kuiken N.V. zijn geweldig. Het voortraject liep gesmeerd en bij aflevering kreeg onze machinist André Hagenaar zeer goede uitleg. Het was even wennen maar André voelde zich al snel thuis in de luxe cabine met veel beenruimte en voorzien van alle gemakken. Vooral de proportionele bediening in de handels voor de bediening van schaar en rotatiefunctie is een uitkomst. Het Trimble 3D GPS systeem is speciaal ontworpen voor het gebruik met graafuitrustingen, wat André bij het inrichten van het gronddepot direct in praktijk kon brengen en wat voortreffelijk werkt”. 

“Onze specialiteit is bomen rooien waarvoor we de Volvo EC220D de hele winter inzetten. Daar is de EC220D dan ook speciaal voor uitgerust. We hebben naast de standaard literinstelling ook gekozen voor drukinstelling vanuit de cabine om de stobbefrees de juiste werking te kunnen garanderen. En de standaard lekolieleiding op de basismachine is doorgetrokken op de knikarm om de houtschaar van overtollige olie af te helpen. En er is een elektrische schakelaar geplaatst voor het bedienen van de schaar. Met een hoofdgiek van 5.70 meter en een knikarm van 2.90 meter is er meer dan voldoende bereik. Het zicht is uitstekend mede door het openklapbare dakraam, de kleuren achteruitkijk camera en de extra werkverlichting. Door de automatische motorstop vermindert het brandstof gebruik wat een prettige bijkomstigheid is. We leggen de zorg van alle onderhoud in de handen van Kuiken Numansdorp daarom hebben we voor de nieuwe machine een Gold onderhoudscontract afgesloten. Nu weten we dat we niet voor onvoorziene kosten komen te staan. Via CareTrack worden we ruim van te voren gewaarschuwd wanneer er onderhoud nodig is zodat we het onderhoud kunnen inplannen wanneer het ons uitkomt. Dat geeft een goed gevoel en zeker weten we gaan jarenlang plezier beleven aan deze rupsgraafmachine.” besluit Chris.

Loonbedrijf J. Markusse en Zn B.V., onder leiding van de tweekoppige directie de heren Markusse, kent zijn oorsprong in 1955 en is met de twintig medewerkers een gedreven familiebedrijf die in de wijde omtrek van ’s Heer Abtskerke alle opdrachten voor particuliere en zakelijke klanten naar volle tevredenheid uitvoeren.

www.kuiken.nl
www.markussebv.nl

Volvo EC 220 D rupsgraafmachine voor Markusse Heer 's-Heer AbtskerkeVolvo EC 220 D rupsgraafmachine voor Markusse Heer 's-Heer Abtskerke