Communicatie software Groen, Grond en Infra

TGA 8X8 voor Monshouwer

Publicatiedatum: 17-04-2004 18:53
Monshouwer Bedrijven uit Heerjansdam heeft als een van de eerste ondernemingen in Nederland een MAN TGA 8x8 kipper aangekocht.

De groep Monshouwer Bedrijven is voortgekomen uit D. Monshouwer bv. (Zwijndrecht, 1938). Van een normaal grond-, weg- en waterbouwbedrijf is deze familieonderneming uitgegroeid tot een specialist op diverse gebieden – zoals het ontwikkelen van bedrijfsterreinen, woonwijken en jachthavens. De groep houdt zich verder bezig met rioolrenovatie, bestratingen en bodemsaneringen.


Vermo b.v. (een onderneming uit de groep Monshouwer Bedrijven) richt zich op de levering en het transport van zand, grind en grond, alsook op het plaatsen en vervoeren van bouwafval-containers. Voor het vervoer van zanderig materiaal, waarin mogelijk nog munitierestanten zitten, heeft Vermo een MAN TGA 41.480 8x8 BB met Common Rail-motor en dagcabine aangekocht. Om veiligheidsredenen is de nieuwe TGA voorzien van een achteroverkipper met zogeheten milieukleppen. Ook in andere opzichten is de truck volledig aangepast aan dit gespecialiseerde werk.


D. Monshouwer is al bijna 30 jaar klant bij MAN. “Vanwege de goede ervaringen op het gebied van kwaliteit en service, maar ook vanwege de eenheid binnen ons wagenpark hebben we ook nu weer voor MAN gekozen”. De nieuwe TGA 8x8 is in onderhoud bij MAN dealer Automobielbedrijf P. van der Velden Zuid in Barendrecht.