Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu WA320PZ-6 voor Mourik Groot-Ammers

Publicatiedatum: 07-03-2014 10:10
BIA bv heeft aan de firma Mourik een nieuwe Komatsu WA320PZ-6 geleverd. De nieuwe wiellader wordt ingezet op het terrein van isolatiematerialenproducent Rockwool. Hiermee komt het totaal op vier van dit type Komatsu wielladers die nu op dit terrein draaien.
Komatsu WA320PZ-6Komatsu WA320PZ-6

In de fabriek waar Rockwool de bekende minerale wol produceert worden dagelijks honderden tonnen basismateriaal verplaatst. De ovens gaan (bijna) nooit uit. De wielladers zijn dag en nacht in touw, zeven dagen per week. In een shift van 8 uur gaat het dan in totaal om 280 ton briketten en 200 ton restproduct.

In totaal wordt door Rockwool maar liefst 98 procent van het restproduct gerecycled. Een groot deel wordt hergebruikt op de fabriek zelf en een deel gaat naar externe verwerkers. Om die reden zijn de wielladers uitgerust met een nauwkeurige weeginstallatie.

Voor het specifieke werk bij Rockwool heeft BIA bv de nieuwe WA320PZ-6 nog op diverse punten aangepast. Het hefframe heeft extra bescherming van leidingen en slangen, LED-werkverlichting is aangebracht aan voor- en achterzijde van de cabine en de spiegels zijn inklapbaar. De harde spatborden zijn verbreed met flexibele rubberen stroken om overal zonder schade in- en uit te kunnen rijden. Met grofmazige radiateurs en af-fabriek een Turbo 2 voorfilter wordt het stof te lijf gegaan. Een achteruitrijcamera en de zware L5 banden van Bridgestone zorgen voor veilig en stabiel rijden.

De Komatsu WA32OPZ-6 beschikt over een ECOT3 motor met geavanceerde hydrostatische aandrijflijn. Met 127 kW (170 pk) vermogen zorgt die voor een grote trekkracht en laag brandstofverbruik. De maximale uitstorthoogte is 2840 mm en de maximale kiplast 11.560 kg.

www.mourik.com

Komatsu WA 320 PZ-6 wiellader voor Mourik uit Groot-AmmersKomatsu WA 320 PZ-6 wiellader voor Mourik uit Groot-Ammers