Communicatie software Groen, Grond en Infra

Doosan DX235LCR voor Den Ouden Schijndel

Publicatiedatum: 30-07-2014 11:55
Onlangs heeft Staad BV uit Veghel de tweede nieuwe Doosan rupsgraafmachine, uit een serie van drie, afgeleverd aan Den Ouden Materieel BV. Het betreft een DX235LCR binnendraaier met verstel giek. De DX235LCR wordt voornamelijk ingezet voor projecten van het aannemingsbedrijf waarbij weinig werkruimte is. Zo wordt de machine binnenkort ingezet voor de reconstructie Singelring-oost in Roermond.
Doosan DX235LCRDoosan DX235LCR

De Doosan DX235LCR maakt het mogelijk om dicht bij gebouwen en in krappe ruimtes te werken zonder concessies te doen aan de prestaties. De lange onderwagen biedt uitzonderlijke prestaties onder alle bedrijfsomstandigheden, met inbegrip van zware graaf-en hijswerkzaamheden. De 6 cilinder common rail injectiemotor (Doosan DL06) en Electronic Power Optimizing System (EPOS) levert een optimaal vermogen en een laag brandstofverbruik. De machinist kan draaien in de standaard mode voor een optimaal brandstofverbruik onder algemene werkomstandigheden, Power Mode voor snellere cyclustijden en zwaar werk of Economy-modus voor een lager brandstofverbruik. Een multi-kleurenscherm TFT geeft een verscheidenheid van machine-informatie. Comfort voordelen zijn een ruime cabine, overzichtelijke bedieningselementen, uitstekend zicht en airconditioning.

De DX235LCR is door Staad BV uitgevoerd met een Verachtert hydraulische snelwissel, Groeneveld automatische vetsmering, Techno-Air omkeerbare koelventilator, zwaar hijspunt aan de binnenzijde van de lepelsteel, start/stop systeem, kist in de onderwagen en overdruk voorbereiding. Tevens heeft Staad BV de cabine uitgevoerd met bescherming tegen explosieven, dit om de machine zo multifunctioneel mogelijk te maken. De eerder afgeleverde Doosan DX225LC-3 is door Staad voorzien van nagenoeg dezelfde extra opties dan de DX235LCR. De derde machine in deze serie wordt een DX255LC-3. De DX225LC-3 en DX255LC-3 worden voornamelijk ingezet voor Bodac werkzaamheden.

Bodac doet vooronderzoek naar mogelijke aanwezigheid van niet gesprongen explosieven en vliegtuigwrakken op projectlocaties. Hun advies vertalen ze naar detectie- en benaderingswerkzaamheden om uw projectlocatie veilig en vrij van explosieven te maken. Dat doen zij volgens de wettelijke veiligheidsnormen, met specialistische knowhow, moderne apparatuur, zorgvuldige methodes en in goede samenwerking met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en opdrachtgever. Den Ouden Aannemingsbedrijf realiseert al decennia lang succesvol civiel- en cultuurtechnische werken. Hun activiteiten richten zich in het bijzonder op reconstructiewerken, het bouw- en woonrijp maken, betonwegen, herinrichting van openbaar gebied, (water)bodemsaneringswerkzaamheden, cultuurtechnische werken. Den Ouden Groenrecycling verwerkt groene stromen op een milieuverantwoorde manier tot grondstof. Afhankelijk van de aard van de toepassing kunnen de structuur en eigenschappen van het eindproduct worden aangepast aan de wensen van de afnemer.

www.staad-groep.nl

Doosan DX235LCR binnendraaier voor Bodac SchijndelDoosan DX235LCR binnendraaier voor Bodac Schijndel