Communicatie software Groen, Grond en Infra

Krampe intruduceert Big Body 790 kipper

Publicatiedatum: 25-08-2014 09:40
Rendabiliteitsberekeningen zijn dagelijkse kost in het leven van boeren en loonwerkers. Om de huidige trend van grotere transportvolumes en lagere kosten te volgen, komt Krampe met een nieuwe kipper: de “Big Body 790”.
Krampe Big Body 790 kipperKrampe Big Body 790 kipper

Dit nieuwe type Krampe kipper beschikt over een chassis dat een combinatie is van een Tridem-opbouw met een twee-assig chassis van een tandem trailer. Dit alles resulteert in een hoog-volume kipper. De Big Body 790 wordt standaard voorzien van luchtvering met “Comfort” ophanging. Het "Comfort” ophangsysteem minimaliseert oneffenheden van het wegdek alsmede het schokken tijdens het rijden, wat ten goede komt aan de rijeigenschappen met de Krampe kipper.  

Door de 8 meter lange bak beschikt de kipper over een langere overhang die bij het lossen, in bijv. een stortbak, meerdere voordelen biedt. Daarnaast wordt tijdens het kippen de luchtbalgen op de achterste as leeg gelaten waardoor het gewicht direct wordt verdeeld op de achterste as. Wat de veiligheid doet toe nemen tijdens het kippen.  De Big Body 790 heeft een maximaal totaalgewicht van 24 ton met een maximum snelheid van 40 km/h. Het laadvolume incl. silageopbouw bedraagt maximaal 42 m³. De Big Body is naar wens van de klant samen te stellen met o.a. de keuze van het soort assen  (meelopend, gedwongen gestuurd of elektronische gestuurd). Lagedruk banden op een velg met een diameter van 30,5" kunnen eenvoudig worden gemonteerd en/of worden gedemonteerd.

Geert-Jan de Kok BV is verheugd u te vertellen, dat de Big Body 790 met succes diverse testen heeft doorstaan en dat de Kramp Big Body 790 kipper vanaf nu leverbaar is.

www.geert-jandekok.com
www.entreeding.com/materieel/geert-jan-de-kok-b-v

Krampe Big Body 790 kipper: rijcomfort en kostenbesparingKrampe Big Body 790 kipper: rijcomfort en kostenbesparing