Communicatie software Groen, Grond en Infra

Eerste Ahlmann zwenklader AZ 150f voor Koning Noordbeemster

Publicatiedatum: 27-10-2015 10:15
Onlangs was Sjaak Kramer exact 40 jaar in dienst bij Loon- en machineverhuurbedrijf M. Koning. Half oktober werd dit jubileum met familie, vrienden en collega's gevierd op het bedrijf in Noordbeemster. Tijdens de viering van zijn jubileum op 18 oktober had Mark Koning, de huidige directeur en eigenaar, naast felicitaties, bloemen en een plaquette, nog een bijzondere verrassing voor Sjaak in petto. Op de in de feestzaal geplaatste AS 7 werd de aankoop van een Ahlmann zwenklader AZ 150f bekend gemaakt. Bijzondere bijkomstigheid is dat dit de eerste AZ 150f is die in Nederland is verkocht. Sjaak zelf denkt dat hij met deze machine zijn pensioen gaat halen.
Ahlmann AZ 150fAhlmann AZ 150f

In 1980 kochten de oprichters Jan en Hanny Koning hun eerste Ahlmann zwenklader AS 7 waarop Sjaak ging draaien. Daarna werden nog veel zwenkladers aangeschaft en draait Sjaak dus al 35 jaar van zijn dienstverband - onafgebroken - op een Ahlmann. Collega's hadden het idee om de Ahlmann AZ 150 van Sjaak 's avonds te verwisselen voor een Ahlmann AS 7 waarop hij was begonnen. Peter Reeuwijk - verkoopadviseur van Ahlmann Nederland - regelde dat de gerestaureerde Ahlmann AS 7 naar het werk in Amsterdam werd gebracht. Met de schrik in de benen stond Sjaak verbouwereerd en zelfs ontroerd te kijken toen hij 's morgens naar zijn machine wilde lopen. Van de schrik bekomen stapte Sjaak meteen in de machine om deze met een druk op de knop, zoals dat in die tijd ging, te starten en een bak zand te pakken. Na felicitaties van collega's en enkele uitvoerders van BAM werd de door Peter Reeuwijk meegebrachte taart verorberd. Sjaak sprak vol lof over de Ahlmann van toen, die destijds al uitgerust was met een mechanisch snelwisselsysteem en extra hydraulische functies. Na de AS 7 heeft hij gedraaid op een AS 7b, gevolgd door een AZ 9, een AZ 10 en zijn huidige AZ 150.

www.jankoning.nl
www.ahlmann.nl

Sjaak Kramer 35 jaar op een Ahlmann zwenklader bij Loon- en machineverhuurbedrijf J.A.N. Koning.Sjaak Kramer 35 jaar op een Ahlmann zwenklader bij Loon- en machineverhuurbedrijf J.A.N. Koning.