Topcon 3D-MCMAX machinebesturing Bulldozers zonder masten

Gepubliceerd op 11-05-2016 07:50

Topcon Positioning Group lanceert de 3D-MCMAX, het nieuwe 3D-machinebesturingssysteem voor bulldozers. Het systeem wordt aangedreven door dubbele IMU’s (Inertial Measurement Units) die zijn ontworpen om de “on-grade” prestaties te verbeteren, waarbij snelheid en bladrespons worden gemaximaliseerd en een mast op het blad niet meer nodig is.

Topcon 3D-MCMAXTopcon 3D-MCMAX

“De 3D-MCMAX is de volgende generatie egalisatieoplossingen voor bulldozers die het concept van machinebesturing opnieuw definieert”, aldus Jamie Williamson, executive vice president en algemeen directeur van Topcon Precision Automation Group. “Het levert nauwkeurige metingen van de hoogte, helling en bladrotatie in een geïntegreerde configuratie met als resultaat maximale snelheid, controle en egalisatieprestaties.” Het systeem is ontworpen om machinisten met vertrouwen te laten werken met zowel grote als kleine hoogteverschillen, verschillende hellingsomstandigheden en in gebieden met beperkt zicht zonder visuele belemmeringen van masten of gevaar van hangende kabels.

“Dit geavanceerde systeem is het resultaat van ons begrip hoe technologie de evolutie van de bouwwereld verandert. Wij focussen ons tijdens de ontwikkeling op slimme algoritmes in onze firmware en software om de productiviteit van de hardware te verbeteren: de totale systeembenadering”, aldus Williamson. “Een goede integratie in de apparatuur is mooi meegenomen. Het dagelijks installeren en verwijderen van antennes, kabels en mast is nu verleden tijd. Met de 3D-MCMAX gaat de machinist simpelweg zitten en aan het werk. De downtime is geminimaliseerd.” Het systeem maakt gebruik van de bewezen Topcon 3D-MC2-technologie met de dubbele IMU-sensoren en nieuwe, unieke algoritmes, zodat een geïntegreerde oplossing wordt geboden waarbij de gevoelige GNSS-technologie veilig in de cabine is geplaatst in plaats van op het blad. De 3D-MCMAX is nu verkrijgbaar voor onder meer bulldozers van Caterpillar.

www.topconpositioning.nl
3D-MC² op Komatsu bulldozer3D-MC² op Komatsu bulldozer

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!