Scania op de TKD: een compleet programma voertuigen voor de zwaarste omstandigheden

Gepubliceerd op 26-05-2018 13:26

Scania Nederland toont op de TKD – van 31 mei tot en met 2 juni – op stand 140 een mooi en gebalanceerd programma voertuigen voor het constructie- en zwaartransport segment. Trucks die uitstekend mee kunnen in de zware omstandigheden die men daar aantreft. Naast uitstekende terreineigenschappen en een uitgekiende chassis-layout voor de carrosseriebouwers bieden de trucks met name een uitstekend operationeel rendement; niet in de laatste plaats vanwege de zuinige motoren. Vorig jaar introduceerde Scania het XT platform. Deze krijgt in Almere dan ook de nodige aandacht.

De Scania XT, een model dat voor alle cabineversies en alle motoren gekozen kan worden, is gemaakt voor de zwaarste klussen. De basis van de Scania XT is een uiterst robuuste bumper die aan de voorkant van de cabine 150 mm uitsteekt. Het geeft het voertuig een karakteristiek uiterlijk dat zowel kracht als robuustheid uitstraalt. Daarnaast kunnen klanten van de Scania XT kiezen uit verschillende afwerkingsmogelijkheden voor het interieur als het exterieur die een bijdrage leveren aan meer productiviteit en de indruk van onverzettelijke kracht versterken.

De bumper biedt een oploophoek van ongeveer 25 graden, afhankelijk van de uitvoering in termen van bandenkeuze en chassis. In combinatie met een beschermplaat en de koplampbescherming heeft de XT-versie een bijzonder robuuste en sterke voorkant die met gemak tegen een stootje of lichte aanrijding kan zonder schade aan de onderliggende constructie op te lopen. In het midden bevindt zich een zeer toegankelijke sleeppen, die een capaciteit heeft van 40 ton, wat welkom is als het voertuig een ander voertuig moet lostrekken of zelf assistentie nodig heeft wanneer het volgeladen is.

Op de TKD presenteert Scania de volgende voertuigen:

  • Scania G360 B6x2*4 NB dagcabine (normale dakhoogte)
  • Scania S580 B8x2/4 NB slaapcabine (hoog dak) + container
  • Scania L320 B6x2*4 NB demo
  • Scania R450 B10x4*6NA dagcabine (laag dak) XT chassis
  • Scania G450 B10x4*6NA slaapcabine (hoog dak) + asfalt kipper
  • Scania G500 B6x2*4NA slaapcabine (laag dak) + kraan
  • Scania G410 B6x6HZ dagcabine (laag dak) XT chassis
  • Scania G450 B8x4HZ dagcabine (normale dakhoogte) + meiller kipper XT

Bijzonder is dat veel van deze chassis af-fabriek geleverd kunnen worden. Dit verkort de levertijd van het complete voertuig aanzienlijk en zorgt er daarmee voor dat het voertuig sneller zijn investering kan terugverdienen.

www.scania.nl

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!