Communicatie software Groen, Grond en Infra

Soma College neemt Atlas en Kobelco in gebruik.

Publicatiedatum: 17-12-2018 09:03

Willem Scholtens van het SOMA college heeft uit handen van Henk ten Klooster, verkoopadviseur bij Hans van Driel B.V., de sleutels van een Atlas 150W mobiele graafmachine en een Kobelco SK85MSR midigraafmachine in ontvangst genomen. Deze machines worden door het SOMA college ingezet om jonge mensen op te leiden tot kundige machinisten.

De Kobelco SK85MSR is standaard compleet uitgerust. Onder andere met het unieke KOMEXS machine volgsysteem, welke een volledige inzage geeft in hoe en waar de machine functioneert. Zaken als draaiuren, brandstofverbruik, locatie en de onderhoudsstatus zijn overzichtelijk te overzien vanachter de computer. Daarnaast zijn de standaard extra functies proportioneel te bedienen. De ergonomisch verantwoorde cabine is ruim opgezet en biedt veel zicht op de werkzaamheden.

 

De Atlas 150W staat bekend om zijn kwaliteit, stabiliteit, souplesse en het onderhoudsvriendelijke karakter. De 150W mobiele kraan is een krachtige en veelzijdig inzetbare machine. De Deutz TCD 4.1 motor heeft een vermogen van 95 KW/130 pk en dankzij het motortoerental (max. 1800 omw.min.) een laag brandstofverbruik. De circa 15,6 t wegende Atlas 150W kenmerkt zich daarnaast door het sterke hydraulische systeem, het uitstekende zicht vanuit de geluidsarme cabine en een grote stabiliteit.

 

Over het SOMA college
Toekomstige machinisten in de grond-, weg- en waterbouw leren bij het SOMA college de kneepjes van het vak. Leerlingen krijgen praktijklessen op het buitenterrein of op de simulatoren binnen. Naast praktijk krijgen de leerlingen ook theorielessen met ook vakken als Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Men kan kiezen tussen een BOL-opleiding of een BBL-opleiding. De leerlingen worden opgeleid door docenten en instructeurs die zelf al jaren in de infra werken of hebben gewerkt.