Twee Bomag tandemwalsen voor VGB Asfalt

Gepubliceerd op 09-03-2020 17:35

De firma VGB Asfalt BV uit Uden heeft onlangs twee nieuwe BOMAG tandemwalsen in ontvangst genomen via de Kemp Groep in De Meern. Een BOMAG BW100AD-5 en een BOMAG BW154AP-4 met Asfalt Manager.

De 2.500 kg wegende BOMAG BW100AD-5 tandemwals heeft een vermogen van 24,3 kW en een werkbreedte van 1.000 mm. Verder uitgerust met een zijdelings verstelbare stoel met dubbelle bediening, neerklapbare veiligheidsbeugel en hydraulisch bedienbare kantensnijder met snijmes en twee aandrukrollen en voorzien van LED rolverlichting. Onderhoudsarm omdat er geen vetsmeerpunten aanwezig zijn.

De BOMAG BW154 AP-5 heeft een eigen gewicht van circa 7,1 t, een werkbreedte van 1.500 mm en een vermogen van 55,5 kW. Deze asfaltwals ik voor VGB Asfalt uitgerust met onder andere antislip bij de opstap, transportogen en verlichting aan de binnenzijde van de rollen, telematic, hydraulische kantensnijder, extra buitenspiegels en extra werkverlichting.

Het complete BOMAG programma tandemwalsen bestaat uit meer dan 30 verschillende typen en modellen van circa 1,5 tot 16,0 ton, met knik- of rolbesturing. De BOMAG tandemwalsen kenmerken zich onder andere door het goede zicht op de werkzaamheden, het bedieningsgemak en duurzaamheid.

Over VGB Asfalt BV
Van Grunsven liep al een tijd met het idee rond om zelf asfalt te gaan verwerken en zocht daartoe de samenwerking met de op dit terrein ervaren Sjoerd Beliën. Dat resulteerde op 1 augustus 2016 tot de oprichting van VGB Asfalt BV. De combinatie van Van Grunsven & Langenhuijzen Transport en VGB Asfalt is in de ogen van Beliën ideaal: “Van Grunsven was al vele jaren bezig met het transport van asfalt en beiden constateerden wij dat er vaak geen optimale samenhang bestond tussen de asfaltploeg, het transport en de asfaltcentrale. VGB Asfalt vormt als organisatie een drie-eenheid, waarbij deze werkzaamheden worden gebundeld.”

VGB Asfalt werkt voor aannemers, agrariërs, recreatie, bedrijventerreinen en gemeenten in heel Nederland. VGB Asfalt is gespecialiseerd in de verwerking van asfalt. Het aanbrengen van een laag asfalt gebeurt machinaal met een asfaltspreidmachine. Na het aanbrengen van een onderlaag asfalt op de afgewerkte funderingslaag vormt een kleeflaag een soort lijm tussen de verschillende asfaltlagen in. Daarop zorgen walsen voor de juiste verdichting en vlakheid.

 

Foto's en artikel: Kemp-Groep

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!