Communicatie software Groen, Grond en Infra

Bomag BC772RB-4 vuilcompacter voor Renewi

Publicatiedatum: 25-03-2020 16:59

Renewi heeft via de Kemp Groep in De Meern een 37 ton wegende vuilcompacter geleverd gekregen. De BOMAG BC772RB-4 is actief op de vuilstortplaats in Amersfoort en vervangt een verouderde BOMAG vuilverdichtingsmachine.

De 37 tons vuilcompactor, type BC772RB-4  is uitgerust met een 6-cilinder MTU motor van Mercedes, 3,8 meter breed schuifblad, overdruk systeem, airco, automatisch vet smeer systeem, LED-verlichting, radio, mobilofoon en 27-mc apparatuur.

Deze volledig hydrostatisch aangedreven compactor heeft voor elke functie zijn eigen oliepomp, oftewel de vier rijmotoren worden elk door een eigen oliepomp afzonderlijk aangedreven. Het machine chassis is volledig gesloten en alleen door middel van een service inspectieluik toegankelijk voor onderhoud. Dit geeft ophoping van vuil geen kans. De robuuste stalen wielen zijn uitgerust met verwisselbare punten en aan het chassis stalen afstrijkers tussen de nokken om ophoping van vuil te voorkomen en de maximale verdichting te garanderen.

BOMAG vuilverdichtingsmachines zijn geheel ontworpen als specifieke verdichtingsmachines en niet afgeleid van bijvoorbeeld een laadschop of bulldozer. Het verdichtingsprincipe berust in de eerste plaats niet op het totale gewicht van de machine, maar meer op het systeem van de wielen en de daarop geplaatste tanden.

Over Renewi
Renewi is een toonaangevend waste-to-product bedrijf dat zich inzet voor behoud van het milieu door afval om te zetten in waardevolle grondstoffen. Bij Renewi richt men zich exclusief op het verkrijgen van waarde uit afval. Van de 14 miljoen ton afval die Renewi jaarlijks verwerkt, wordt 89% gerecycled of gebruikt voor energieherwinning. Kijk op www.renewi.com voor meer informatie.