Communicatie software Groen, Grond en Infra

Bell met haakarm

Publicatiedatum: 28-04-2005 09:08
Onlangs is door Van der Spek de eerste Bell B25D dumper met haakarm afgeleverd aan de Feniks Recycling in Alkmaar.

Feniks Recycling is een onderdeel van Ballast Nedam en verzorgd de slakverwerking van de huisvuilcentrale. De slakken worden gezeefd om de metalen eruit te halen. De metalen worden gescheiden in ferrro en non-ferro metalen en gestort in 40m³ containers. De AVI bodemas wordt in een silo verzameld.

De Bell B25D dumper met 25tons Hyva haakarm wordt ingezet om de volle containers naar de verzamelplaats te brengen. Met een speciale kiepbak op de Bell B25D wordt de silo met AVI bodemas geleegd en op het voorraaddepot gestort. Dit AVI bodemas wordt als fundatiemateriaal in de wegenbouw gebruikt. Omdat het depot op een beperkte ruimte is gevestigd met hellingspercentage van 30 tot 45% kan er niet met vrachtwagens worden gestort. De keuze is daarom op een Bell dumper gevallen met haakarmsysteem. "De Bell dumper heeft een goede trekkracht en een gunstig brandstofverbruik en daarbij rijdt hij erg comfortabel en stil" aldus machinist Nico Oud.

Op de foto overhandiging van de sleutels aan de machinist Nico Oud door Fred van den Bor in bijzijn van Sipke Kooistra materieelbeheerder bij Ballast Nedam.