Communicatie software Groen, Grond en Infra

Derde etappezege voor Stacey cs.

Publicatiedatum: 12-01-2006 09:17
11 januari 2006, etappe 11, Kayes - Bamako, 705 km met 231 km klassementsproef
tak door de voorruit...tak door de voorruit...
Het Exact-MAN team is nog lang niet uitgeblust. In de elfde etappe op woensdag, van Kayes naar Bamako, voerde Hans Stacey (524) al vroeg het vrachtwagenklassement aan en wist uiteindelijk een half uur voor de Rus Kabirov (500) als eerste te finishen. Ook Franz Echter (530) liet Kabirov achter zich: hij eindigde op een mooie vierde plaats en staat nu op een negende positie in het klassement. Behalve een derde(!) etappe-overwinning betekent deze winst ook dat Stacey en Kabirov stuivertjes wisselden in het klassement: Stacey staat nu op plaats 2, Kabirov op plaats drie. Stacey heeft op dit moment 22 minuten voorsprong op Kabirov, en 3 uur en 19 minuten achterstand op de leider in het klassement: de Rus Chagin (508). Die pakte woensdag de derde plaats. De etappe leidde de truckers door Mali, van de stad Kayes naar Bamako. Een rit door een ruig landschap, getekend door de rivier Baoulé. Smalle paden, stenen en veel bomen betekenden vandaag een zware verantwoordelijkheid voor de navigator, die de rijder zonder misstap door het savannelabyrint moet leiden. Dat een fout snel gemaakt is, bleek uit de crash die Jutta Kleinschmidt van het VW-team maakte. Zij eindigde haar proef tegen een boom, waarna ook de servicetruck die haar te hulp schoot een duik in een kuil op zijn kant eindigde. Daarmee was de piste definitief geblokkeerd, waardoor iedereen die na de eerste tien (waaronder de mannen van Exact-MAN) op de plaats van het ongeval arriveerde, direct rechtsomkeert kon maken. Negen trucks kregen uiteindelijk de normtijd van de organisatie toegewezen.

 

Hans Stacey: “Mooie proef vandaag. Weer een dag dichter bij Dakar. Wat een absolute verrassing dat we gewonnen hebben vandaag. Ik was alweer snel voorbij Kabirov maar kreeg een enorme tak door mijn voorruit. Weer een voorruit, net als gisteren. Deze gigantische tak doorboorde mijn dashboard en sloopte de communicatie aan boord. Via gebarentaal haalden we de finish. Felicitaties aan het hele team!”

 

Franz Echter: “Ook ik kreeg twee takken naar binnen door de voorruit. Het was erg smal vandaag en ik dacht dat we daardoor veel tijd zouden verliezen vandaag. Wat een prachtig resultaat vandaag, Hans wint en wij vierde! Had ik echt niet gedacht. Op naar Dakar!”

 


Uitslag van woensdag:

 

1)         Stacey

2)         De Azevedo

3)         Chagin

 

Klassement:

 

1)         Chagin

2)         Stacey

3)         Kabirov


Een klein feestje na de derde etappezege...Een klein feestje na de derde etappezege...