Communicatie software Groen, Grond en Infra

Racey Stacey is binnen

Publicatiedatum: 16-01-2006 08:36
15 januari 2006, etappe Dakar- Dakar, 110 km, 31 km klassementsproef (geneutraliseerd)
Zaterdagavond kwamen ze binnen in het bivak van Dakar. Drie trucks van team Exact-MAN. Uitgeput, maar klaar om zondag nog één keer gestart te worden voor de laatste etappe van Le Dakar, die geneutraliseerd is, uit respect voor de twee slachtoffertjes die tijdens de rally zijn omgekomen. De laatste kilometers over Lac Rose zijn voor team Exact-MAN dan ook een triomftocht naar de tweede verdieping van het podium. In het eerste jaar voor team Exact-MAN, stond Stacey nog niet op het podium. Dit jaar is hij met vijf etappe-overwinningen en een tweede plaats in het truckklassement de succesvolste Nederlander in de rally sinds Jan de Rooy, die in 1987 de rally voor het laatst op zijn naam wist te schrijven. De 28ste editie van Le Dakar is voor team Exact-MAN buitengewoon succesvol gebleken. Vooraf werd voorzichtig gehoopt op een podiumplaats voor dit jonge team, maar een tweede plek in het klassement is een prachtige opsteker voor iedereen die hard heeft gewerkt om de trucks raceklaar en aan de finish te krijgen. Al tijdens de eerste proeven bleken de trucks zeer competitief te zijn. Zowel Hans Stacey als Franz Echter bleken zich prima te kunnen weren tegen de macht van de Russen. Maar eenmaal in Afrika bleek het beest uit Best pas echt tot zijn recht te komen. In de woestijn won hij vijf etappes en stelde daarmee een plek op het podium meer dan veilig. Vandaag, op het strand rondom het lac Rosé, werd het een echte Exact-MAN show. Alledrie de trucks reden bij elkaar over het strand en Hans Stacey bedankte zijn fans met een aantal prachtige donuts in het zand. Wat een afsluiting. Tweede in de 28ste editie van truckklassement in Dakar.

 

Hans Stacey: “Vandaag samen met Chagin 1 kilometer opgereden, ongelooflijk hoe sportief de Russen waren deze rally. Achteraf kreeg ik van hen ook de felicitaties! Erg sportief. Wat een enorme prestatie van ons jonge team. Drie auto’s aan de finish en wij op het podium. De trucks zijn zeer competitief en er is nog veel ontwikkeling mogelijk. Ik heb ondertussen veel last van mijn rechter been, waarschijnlijk een ontsteking. Volgend jaar ben ik terug, nog sterker, nog beter!”

 

Franz Echter: “Jammer dat ik niet meer heb kunnen doen om hoger in het klassement te eindigen. Ik heb gelukkig Hans wel kunnen assisteren en ben trots op mijn mannen Peter en Edwin. Ik ben apetrots dat ik deze rally voor het Exact-MAN team heb mogen rijden. Een fantastische prestatie van het team. Hopelijk ben ik er volgend jaar weer bij!”

 


Geert Verhoeven: “Tranen met tuiten toen ik mijn Marika in de armen sloot. Wat super. Het ultieme gevoel om over het strand hier in Dakar te rijden. Mijn conditie is erg meegevallen, maar over die stenen knallen, dat valt tegen! Ik ben blij voor het team en erg tevreden over het behalen van de finish. De eerste keer direct aankomen. Super! Volgend jaar weer? Eerst even thuis op adem komen.”

 

Eindklassement:

 

1)         Chagin

2)         STACEY, GOTLIB, DER KINDEREN

3)         Kabirov