Communicatie software Groen, Grond en Infra

Trailerbouwer Pacton BV overgenomen

Publicatiedatum: 25-01-2007 13:17
Henk Nooteboom en Rik Pronk nemen Pacton, incl. vier Pacton Trailer Servicevestigingen over.

Wijchen, 24 januari 2007

Eén van Nederlands grootste producenten van getrokken materieel voor het wegtransport, de firma Pacton BV uit Ommen, is deze week overgenomen door Henk Nooteboom en Rik Pronk. Behalve de productievestiging in Ommen vallen ook de vier Pacton Service Trailer vestigingen in Hoogvliet, Tilburg, Venlo en Ommen onder de overname. In verband met de bedrijfsopvolging heeft de familie van der Ploeg, eigenaren van Pacton, 80% van haar aandelen verkocht aan de twee nieuwe eigenaren.

 

Henk Nooteboom is, naast mede-eigenaar van Pacton BV, ook groot aandeelhouder van de Nooteboom Groep. Tot deze groep, die geleid wordt door operationeel directeur Marc de Leeuw, behoren de werkmaatschappijen Nooteboom Trailers, Floor Trailers, NTOS Used Trailer Center, Kennis Trailers en NFTS Trailer Service.

De heer Rik Pronk, voorheen algemeen directeur van VDL BOVA bv en adjunct- directeur van de VDL Groep, zal de dagelijkse leiding van Pacton op zich nemen.

Pacton BV en de Nooteboom Groep blijven dus gescheiden bedrijven, maar uiteraard zullen de directeuren Marc de Leeuw en Rik Pronk synergie op diverse fronten benutten.

 

Over Pacton

Pacton heeft 300 medewerkers in dienst en realiseerde in 2006 een omzet van

ca. 57 miljoen met de afzet van bijna 2000 opleggers in voornamelijk Nederland, België, Polen en Scandinavië. Pacton is gespecialiseerd in schuifzeilen-, openopleggers en containerchassis. De strategie van Nooteboom en Pronk zal er op gericht zijn het bestaande programma van Pacton verder uit te bouwen en een omzetgroei te realiseren door het verder ontwikkelen van de exportactiviteiten.