Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nienhuis moderniseert en vereenvoudigd het zeefmachine park

Publicatiedatum: 23-07-2008 13:55
Nienhuis Transport & Grondverzet uit Rietmolen heeft gekozen voor een Powerscreen Warrior 1400 als de machine om alle voorkomende zeefwerkzaamheden binnen de firma op te lossen met 1 machine.

Nienhuis was reeds in het bezit van diverse zeefmachines, is blij met zijn nieuwe aanwinst. De Warrior zal worden ingezet bij zeven van diverse granulaten variërend van een 0-4 mm tot een 150 mm maat. Tevens is de Warrior uitgerust met een Master Magnet permanente overband magneet, die desgewenst kan worden gemonteerd om het eventuele aanwezige ijzer te verwijderen uit de granulaten.

 

Dankzij de dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3,60 meter kan er snel, met verschillende fracties en met grote capaciteiten worden gezeefd. De hoge slagkracht (amplitude 10 mm) van de zeefbox vergemakkelijkt, verbetert en versnelt het gehele zeefproces. Ook de veelzijdigheid van inzet in bijvoorbeeld compost, grond, houtsnippers en puingranulaten past perfect bij de werkzaamheden van Nienhuis.

 

De Warrior 1400 standaard wordt geleverd met een hydraulisch te liften zeefbox. Hierdoor is het gemakkelijker om zeefdekken te wisselen en om de zeefdekken te reinigen, de box wordt bij deze werkzaamheden ca. 600mm omhoog getild. Het gemonteerde spijlendek zorgt voor het breken van vastzittende materialen, waardoor deze gemakkelijker zijn af te zeven.