Communicatie software Groen, Grond en Infra

Recordcijfers voor de Intermat 2009

Publicatiedatum: 22-11-2008 16:34
De komende Intermat vindt plaats van 20 t/m 25 april 2009 in het beurscomplex Paris-Nord Villepinte in Frankrijk. Intermat is hét internationale vakevenement voor materieel en technieken voor openbare werken en bouw.

Op 6 maanden voor beursaanvang telt de Intermat al 1.500 ingeschreven exposanten en verwacht een stijging van 17% van de totale expositieoppervlakte (vergeleken bij de vorige editie in 2006) naar 210.000 m².

Na zeven jaren van groei, met tenslotte een recordjaar in 2007, kent de bouwsector sinds begin 2008 moeilijke economische omstandigheden met dure grondstoffen, groeiende schulden, een daling van aanvragen en arbeidsplaatsen; de financiële crisis in de U.S.A. laat zich voelen. Dit jaar daalt de verkoop van materieel met 8% (cijfers van Off-Highway Research). Intermat 2009 biedt de gelegenheid aan Franse en internationale marktspelers, een alomvattend bilan te maken van de huidige situatie om vervolgens beter te kunnen inspelen op de internationale perspectieven.

Internationale bezoekers
Met name landen met een huidige economische groei, zoals Noord-Afrika, Zuid-Afrika, China, maar ook India, de Verenigde Arabische Emiraten en Brazilië, zijn in grote getale aanwezig op de Intermat 2009 voor het ontdekken van de laatste trends en innovaties. Tijdens de voorgaande beurseditie in 2006, telde de Intermat 1.320 exposanten, waarvan 64% internationaal uit 43 landen en meer dan 45% buitenlandse bezoekers uit 127 landen (in totaal 210.000 bezoekers in 2006).

Nieuwe beursindeling en een extra beurshal
Om tegemoet te komen aan het grote aantal exposanten wordt de Intermat 2009 uitgebreid met hal 2 van het expositiecomplex, waardoor de beursindeling wordt verbeterd en ruimtes optimaal benut. Tevens brengt deze hal een welkome extra beursingang met zich mee.

Hal 4 is speciaal bestemd voor de bouwsector, met speciale aandacht voor materieel voor stortklaar beton of voorgestort beton, bekisting en steigers. De bouwsector vertegenwoordigt meer dan 12% van de exposanten (10% in 2006).
In hal 2 en 3 bevinden zich de sectoren Aanleg en onderhoud van wegen en Vergruizing. Enkele marktleiders van deze sector zijn: Fayat (Bomag), Wirtgen, Roadtec, Emak… 
Op het buitenterrein (E4) presenteert Ammann de laatste centrales voor Betumen. 
Tevens kunnen bezoekers in hal 2 en 3 terecht voor de laatste innovaties van Metso Minerals, Astec, KH Minerals, Rev, Lheureux, Finlay,….
In de hallen 5A en 5B zijn de sectoren Sonderen en Boren grootschalig aanwezig, met o.a. Sandvik, Atlas Copco en Eurofor.
Het buitenterrein E9 is al voor 100% gevuld met grote namen; Bauer Maschinen, Soilmec, Sudimat, Casa Grande, IMT, Rivard,…

Tenslotte zijn de traditionele sectoren van de INTERMAT wederom aanwezig, zoals onderdelen, equipment en accessoires, grond- en graafwerkzaamheden, hijswerkzaamheden en material handling, transport en landindeling, met de presentatie van een compleet en uitgebreid aanbod. 

Voor de vakbezoekers van de Intermat 2009 worden speciale themaruimtes en diverse evenementen georganiseerd. 

www.intermat.fr