Communicatie software Groen, Grond en Infra

De Samenwerking BV blij met Volvo's EW140C en EC55Bpro

Publicatiedatum: 23-11-2008 17:06
Er is momenteel zoveel werk dat het tijd werd voor uitbreiding en gedeeltelijke vervanging van het machinepark. Loon- en aannemersbedrijf De Samenwerking BV is een dienstverlenend bedrijf ontstaan uit een privatisering in 1994 van de regionale Werktuigen Coöperatie Samenwerking te Elsloo.
Deze coöperatie is in 1920 begonnen met als doel het gezamenlijk exploiteren van een dorskast om in combinatie graan te dorsen en met elkaar heidevelden te ontginnen.

Vader Betten was toen hij het bedrijf in 1994 overnam bedrijfsleider bij de Coöperatie en Jan Roelof chauffeur. In het begin waren de werkzaamheden voornamelijk agrarisch, maar geleidelijk aan werden er meer en meer grondverzetwerkzaamheden uitgevoerd. Begin 2003 kwam er een uitvoerder in dienst en werd de aannemerstak verder uitgebreid. Jan Roelof nam toen de leiding over en vader Betten kon zich met een gerust hart terug trekken.

Het bedrijf heeft in 2005 en in 2007 loonbedrijven overgenomen, één in Olderbekoop en één in Steggerda. Door deze overnames is het werkgebied van De Samenwerking BV aanzienlijk uitgebreid. “Met 30 vaste mensen en enkele losse inhuurkrachten is het hier elke dag een drukte van belang maar we kunnen ons werk, dat vaak erg specifiek is, heel functioneel uitvoeren met al onze Volvo’s”, vertelt Jan Roelof.

Het huidige De Samenwerking BV is een loon- en aannemersbedrijf dat verschillende diensten kan verlenen op het gebied van agrarisch loonwerk, verhuur van grondverzetmachines met machinist, grond- weg- en waterbouw werkzaamheden (GWW), containertransport en het leveren van zand, grond, grind en gebroken puin.

“De nieuwe EW140C mobiele graafmachines zijn super compleet. Een van de graafmachines is voorbereid met overdruk voor het afgraven van vervuilde grond en een andere wordt speciaal ingezet voor slootreiniging en onderhoud en is uitgerust met een extra hydraulische aansluiting en een trilblok voor beschoeiingen. Dat maakt het werken nog makkelijker en plezieriger”, volgens Jan Roelof.