Communicatie software Groen, Grond en Infra

Kuiken team wint Europese finale van de Volvo CE Masters

Publicatiedatum: 04-12-2008 17:14
Tijdens een drie dagende durende finale heeft het team van Kuiken de Volvo Masters Europe gewonnen. Het team is daarmee uitgeroepen tot het beste Volvo service team van Europa.

Tijdens de spannende finale in Konz (Duitsland) behaalde het team de eerste plaats. Op een tweede plaats eindigde het Duitse team van Robert Aebi. De derde plaats ging naar een ander team uit de Kuiken groep, het Duitse team van Könicke. Tijdens de prijsuitreiking benadrukte de president van Volvo CE Europa, Chris Rees, het belang van technische kennis en vaardigheden. Hij was er dan ook bijzonder trots op dat alle teams zeer veel punten verzameld hadden. Door het winnen van deze Europese finale gaat het Kuiken team door naar de wereldkampioenschappen in Eskilstuna (Zweden) in maart 2009.

Voorafgaand aan deze finale heeft het Kuiken team, bestaande uit Gido Bennink, Frans van Boxmeer, Jos Houben en teamleider Harco Christiaens, een intensieve training gevolg aan het opleidingsinstituut van Kuiken, de Kuiken Academy. Daarnaast had het team ook zeer veel tijd en energie gestoken in zelfstudie, ter voorbereiding op deze Europese finale. Deze uitgebreide voorbereiding resulteerde in dit indrukwekkende resultaat en onderstreepte voor Kuiken wederom dat de service die Kuiken verleend op een bijzonder hoog niveau staat.

Sinds 1990 wordt er door Volvo CE elke twee jaar een Volvo Masters kampioenschap georganiseerd waarbij kennis en kunde van de monteurs centraal staat. Goede monteurs zijn bepalend voor het succes van een onderneming. Hun kennis en kunde zijn doorslaggevende factoren voor succes voor zowel de gebruiker van de machine als voor Volvo. Dit wordt onderstreept met het organiseren van dit kampioenschap waar meer dan 1.700 monteurs aan mee doen.

De Europese finale bestond dit jaar uit een theorie gedeelte en een praktisch gedeelte. Tijdens het theoretische gedeelte moesten de monteurs binnen de gestelde tijd 15 verschillende vragen beantwoorden. Voor het beantwoorden van deze vragen konden zij gebruiken maken van digitale informatiebronnen. Tijdens het praktische gedeelte moesten er storingen opgelost worden aan verschillende machines zoals onder meer een dumper, een graafmachine en een wiellader. Gedurende deze opdrachten werden de monteurs beoordeeld op team- en klantcommunicatie, correct gebruik van gereedschappen inclusief troubleshooting programma’s, systematisch storing zoeken, professionaliteit en natuurlijk het vinden en oplossen van de storing. Ook werd er gekeken naar de algemene kennis van de monteurs op het gebied van elektronica en hydrauliek en werden de teams beoordeeld op de aspecten veiligheid, milieu en kwaliteit.