Communicatie software Groen, Grond en Infra

Fuchs MHL 360D afgeleverd bij Overslagbedrijf de Feijter

Publicatiedatum: 13-12-2008 09:11
Van der Spek Vianen stelde onlangs op een overslaglocatie in Roosendaal bij Overslagbedrijf de Feijter B.V. een nieuwe Fuchs MHL360D in gebruik.
Overslagbedrijf de Feijter B.V. is een joint venture tussen de overslagbedrijven De Feijter (Otrans Nederland en Linquenda België) en Ovet. Bij Ovet leverde Van der Spek Vianen in september jl. ook al een 65 tons Fuchs MHL380D.

Ovet is voornamelijk werkzaam met drijvende kranen en Overslagbedrijf de Feijter B.V. is gespecialiseerd in werkzaamheden met mobiele overslagkranen. Het werkgebied van Overslagbedrijf de Feijter B.V. strekt zich uit van Zuid-Nederland tot en met Noord-Frankrijk. Met de diverse types kranen, afmetingen en gieklengtes kunnen vele soorten producten gelost/geladen worden op praktisch alle locaties. De mobiele kranen worden vervoerd met eigen diepladers zodat een snelle beschikbaarheid mogelijk is.

De 46 tons overslagmachine is uitgerust met een 9,70 meter bananenboom en een 7,80 meter lepelsteel waardoor een bereik gehaald wordt van wel 18 meter. Aan de machine is een 2.250 liter Jurgen en de Bie zandgrijper gemonteerd

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-360D is een Deutz TCD2013 7,2 liter 6 cilinder Tier III motor met 186kw verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine t.o.v. de vorige serie met 3dB. verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 6,20 meter en daarbij kan de cabine ook nog 2,20 meter naar voren worden geplaatst voor goed zicht bij het beladen en lossen van schepen.